Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου η δημοτική αρχή του Καμίνη έστειλε τα ΜΑΤ για να «επανακαταλάβουν» τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.
Η επίθεση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται φανερό ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μαζί και ο Δήμος έχουν τρομοκρατηθεί μπροστά στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και της νεολαίας στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τα ποτάμια της λαϊκής οργής που πλημμύρισαν τους δρόμους και της πλατείες όλης της χώρας τα τελευταία χρόνια μπορεί να καταλάγιασαν λόγω (και των) εκλογών αλλά τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει από το να ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους.
Γι΄ αυτό και επιστρατεύονται κάθε είδους μηχανισμοί προβοκάτσιας, τρομοκρατίας, καταστολής προκειμένου να επικρατήσει ο φόβος και να αποτραπεί ο αγώνας. Δίπλα στην προπαγάνδα αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης των ΜΜΕ, πλάι στα καλέσματα για εθνική ομοψυχία και δήθεν ομαλότητα στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, παράλληλα με τις υποδείξεις και τις απειλές για αστική νομιμότητα, έρχεται η δράση των δυνάμεων καταστολής που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σε ένα σκηνικό πλήρους ασυδοσίας, δολοφονικών επιθέσεων κατά διαδηλωτών και απρόκλητων συλλήψεων, όπως επίσης και η παράλληλη δράση παρακρατικών φασιστικών οργανώσεων που δρουν ως το δεξί χέρι του συστήματος.

Σε αυτά τα πλαίσια της τρομοκράτησης του λαού και της φίμωσης κάθε φωνής, που μπορεί να αμφισβητήσει στο ελάχιστο την κυρίαρχη πολιτική των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, εντάσσεται και η επίθεση σε χώρους που έχουν καταληφθεί από κατοίκους ή συλλογικότητες στις διάφορες γειτονιές της Αθήνας.
Τη «δουλειά» σε αυτή την περίπτωση την αναλαμβάνει η δημοτική αρχή της Αθήνας, ως μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, και η παράταξη του Καμίνη που πλειοψηφεί (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με τη στήριξη Οικολόγων Πράσινων, Δράση και Φιλελεύθερης συμμαχίας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές).
Είναι οι ίδιοι που το χειμώνα πέταγαν στο δρόμο ή έστελναν τα ΜΑΤ στους άστεγους όταν αυτοί ζητούσαν κάπου στέγη για προστατευθούν. Οι ίδιοι που πρωτοστατούν στα πογκρόμ κατά των μεταναστών, που επιτίθενται με την πρώτη ευκαιρία σε κάθε κατάκτηση του λαού. Οι ίδιοι που πρωτοστατούν στην επιδίωξη κατάργησης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιοι που απολύουν χιλιάδες συμβασιούχους στο δήμο για να μπάσουν από την πίσω πόρτα ενοικιαζόμενους από ΜΚΟ εργαζόμενους . Οι ίδιοι που καταργούν κάθε δομή που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων – κατοίκων αυτής της πόλης. Οι ίδιοι που έχουν εγκαταλείψει τις γειτονιές της Αθήνας και ξεπουλάνε - χαρίζουν τον όποιο ελεύθερο χώρο (κλειστό ή ανοιχτό) στο μεγάλο κεφάλαιο.
Όση καταστολή και να χρησιμοποιήσουν ο λαός δεν θα τρομοκρατηθεί θα βρει τους τρόπους και τις μορφές να αντισταθεί και να ανατρέψει την επίθεση ενάντια στις εργασιακές και δημοκρατικές κατακτήσεις του. Θα βρει και θα επιβάλει τους χώρους που θα βρίσκεται για να καθορίζει την εξέλιξη της πάλης του, θα συνεχίσει να απεργεί και να διαδηλώνει.
Σε μια περίοδο που για κυβέρνηση και Δήμο οι μόνες μορφές "αλληλεγγύης" που γίνονται αποδεκτές είναι τα συσσίτια και οι φιλανθρωπίες της εκκλησίας, των διάφορων ΜΚΟ ή και των φασιστικών ομάδων, τύπου Χρυσής Αυγής, οτιδήποτε δηλαδή δεν έχει να κάνει με την λαϊκή αυτοοργάνωση και κινείται έξω από τις λογικές αμφισβήτησης και αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους, η αγωνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο και το μέσον του λαού και των αγωνιστικών δυνάμεων για την αποτροπή των αντιδημοκρατικών και κατασταλτικών πρακτικών του δήμου και της κυβέρνησης.
 27 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: