Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Διαδήλωση μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο & φωτογραφίες)

Χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή το απόγευμα, στην Ομόνοια και διαδήλωσαν προς το Σύνταγμα κατά της ρατσιστικής και φασιστικής βίας.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στη συγκέντρωση που συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς και κινήσεις γειτονιών παρέμβηκε και το ΚΚΕ(μ-λ) μοιράζοντας την παρακάτω προκήρυξη:


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ένας μετανάστης πέφτει νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής 12/8, μετά από επίθεση 5 «αγνώστων» φασιστοειδών, στο κέντρο της Αθήνας. Οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών ή σε θρησκευτικούς τους χώρους και τα πογκρόμ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.
Η έξαρση των δολοφονικών αυτών επιθέσεων, συντελείται παράλληλα, με το ρατσιστικό πογκρόμ που με το υποκριτικό όνομα «Ξένιος Ζεύς», έχει σαν στόχο τους χιλιάδες νόμιμους ή «παράνομους» μετανάστες αλλά και την υποβολή κλίματος αστυνομοκρατίας. Μια επιχείρηση που ακόμη και τα επίσημα αποτελέσματά της διαψεύδουν την προπαγάνδα του συστήματος και των φασιστοειδών ότι η χώρα έχει κατακλυστεί από "λαθρομετανάστες" οι οποίοι - ούτε λίγο ούτε πολύ - ευθύνονται για όλα τα δεινά.
Άνθρωποι, που βρέθηκαν στη χώρα μας, λόγω της πολιτικής της πείνας και της φασιστικής καταπίεσης στις χώρες τους, αλλά κυρίως λόγω αυτής που ασκούν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Πολιτική καταλήστευσης του πλούτου των χωρών αυτών, που σπέρνει την ερήμωση και τη δυστυχία μέσα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους στρατούς κατοχής και τους πολέμους. Πολιτική που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους στον ξεριζωμό και την μετανάστευση.
Αυτήν την πολιτική νομιμοποιεί και στηρίζει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ακριβώς όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υποταγή στις εντολές και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, από τη μια, ισοπεδωτική επίθεση στα συμφέροντα λαού και εργαζόμενων, από την άλλη.
Αυτή πολιτική είναι που "δίνει αέρα" στη "Χρυσή Αυγή" και στις διάφορες φασιστοσυμμορίες. Η πολιτική της άγριας καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι στους μετανάστες εργάτες συμπληρώνει την υπερεκμετάλλευση απ’ το κεφάλαιο, ή την περιθωριοποίησή τους όταν «περισσεύουν». Είναι η πολιτική που «διαιρεί» τους εργαζόμενους, σε «Έλληνες και ξένους», «δημόσιους και ιδιωτικούς», άνεργους και συνταξιούχους και γεννά τη μαζική ανεργία, την κατακρεούργηση δικαιωμάτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και το έγκλημα.
Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις είναι κομμάτι του κλίματος τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει το σύστημα ώστε ν' αποκρύψει τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης, και των δεινών του λαού μας, δηλαδή το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, τη ντόπια άρχουσα τάξη, και τα ξένα αφεντικά της, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Η μανία των φασιστικών ομάδων, μπορεί σήμερα να έχει στο στόχαστρό της, κυρίως, τους μετανάστες. Ο κίνδυνος όμως, να στοχοποιηθεί κι ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νεολαίος και λαϊκός άνθρωπος, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του κι ενάντια στην πολιτική του συστήματος, είναι υπαρκτός. Και απαντιέται μόνο, με την επίμονη, κι αποφασιστική, μαζική, λαϊκή πάλη, απέναντι στις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτού του φαινομένου.


  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ!
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ ΚΙ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΛΑΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!



    πηγή: antigeitonies

    Δεν υπάρχουν σχόλια: