Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Επικύρωση των μέτρων από την Βουλή ζητούν ΔΝΤ και ΕΕ ! Φοβούνται ότι δεν θα βρεθούν 151 βουλευτές από τους 178 της κυβέρνησης που θα ψηφίσαν τα αντιλαϊκά μέτρα


Από τη Βουλή και όχι απλώς από την τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να επικυρωθεί το πακέτο των μέτρων για τα 11.5 δισ. ευρώ το ΔΝΤ και η ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», οι εταίροι προτάσσουν την ψήφιση των βασικών μέτρων από τη Βουλή, ώστε η χώρα μας να εξασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Βασική αιτία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι οι εταίροι έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τα νέα μέτρα στη Βουλή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει το πακέτο των μέτρων με τη μορφή ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος στα τέλη Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στο πακέτο των μέτρων εντός 40 ημερών και οι όποιες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων θα πρέπει να καμφθούν, καθώς στις 14 Σεπτέμβρη το πακέτο μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Eurogroup στη Λευκωσία, ενώ αρχές Οκτωβρίου και αν η έκθεση της τρόικα είναι θετική αναμένονται τα 31 δισ. της επόμενης δόσης.

Εν τω μεταξύ, την επαναφορά των πλειστηριασμών ακινήτων, με εκκίνηση 100.000 ακίνητα ιδιοκτητώνπου δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, φέρεται να ζητεί η τρόικα, προκειμένου να πέσουν οι τιμές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Νέων".

Εντός του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».


ΠΗΓΗ - WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: