Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από την Ολυμπιακή αποστολή, λόγω του ρατσιστικού σχολίου της στο twitter απασχόλησε εκτενώς και τα ξένα μέσα ενημέρωσης.



Οι Βρετανοί δεν παίρνουν σαφή θέση για τον άν ήταν αυστηρή η απόφαση αποκλεισμού της αθλήτριας, ωστόσο θεωρούν ρατσιστικό το σχόλιο.
Skynews: «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια.
Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter».

Και το ΒΒC φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο: « Η Ελληνίδα αθλήτρια Παπαχρήστου αποβάλλεται από τους Ολυμπαικούς Αγώνες για ρατσιστικό tweet. Με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρει το ιστορικό, επισημαίνοντας ότι το tweet της Παπαχρήστου αναπαράχθηκε και από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά για στη στάση του στη μεταναστευτική πολιτική.
Μάλιστα ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα κάνει αναφορά για ραγδαία αύξηση των ρατσιστικών φαινομένων στην Ελλάδα. «Η ελληνική Κυβέρνηση  δέχεται ισχυρές πιέσεις για να πατάξει τα φαινόμενα ρατσισμού  όλα τα επίπεδα» καταλήγει ο ανταποκριτής του μέσου.
Οι New York Times αναφέρουν ότι το σχόλιο σε κοινωνικό δίκτυο ”κόστισε” σε αθλήτρια τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο ίδιο πνεύμα και το CBS, αλλά και η βρετανική Guardian, στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά το tweet της αθλήτριας.
Washington Post: «Η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».
Reuters: «Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter».
ΠΗΓΗ-WWW.MATRIX24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: