Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «Πολύτιμη η αγωνιστική κληρονομιά της Αντίστασης».

Με μαζική συμμετοχή απ' όλη τη χώρα, έγινε την Κυριακή το «Αντάμωμα»  των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των επαναπατρισμένων   πολιτικών προσφύγων, στη Νάουσα.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στον Αγιο Νικόλαο της Νάουσας, η ετήσια πανελλαδική εκδήλωση - συνάντηση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από το χορευτικό συγκρότημα «ΠΥΡΣΟΣ Νάουσας» και μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παρουσίασε λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια.
Ο Ζαχαρίας Ταχυδρομίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νάουσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καλωσόρισε τους εκατοντάδες συναγωνιστές μαχητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και τους απογόνους τους, στην 24η πανελλαδική συνάντηση, όπου ανταμώνουν, συζητούν και θυμούνται στιγμές από τα δύσκολα χρόνια του αγώνα, της πολιτικής προσφυγιάς που ακολούθησε στις σοσιαλιστικές χώρες, τη συμμετοχή τους στην πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού, αλλά και τους μετέπειτα αγώνες, μετά την επιστροφή στην πατρίδα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κώστας Σαπρανίδης, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και υπεύθυνος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. «Αυτή την πολύτιμη κληρονομιά πρέπει να την κρατήσουμε ψηλά και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους που δεν έζησαν αυτά τα σπουδαία γεγονότα και για τους οποίους ο ιμπεριαλισμός έκανε και κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να τους κρατήσει στο σκοτάδι», είπε.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Θανάσης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και στη θέση του ΚΚΕ για πλήρη, γνήσια και χωρίς εμπόδια αναγνώριση όλων των πολιτικών προσφύγων και ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία με πλήρη δικαιώματα.
Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η εποχή που ζούμε είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Η οικονομική καπιταλιστική κρίση έδειξε με τον καθαρότερο τρόπο πως ο καπιταλισμός έχει σαπίσει. Ο,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Τώρα, μετά από τόσες και τέτοιες πιέσεις, ο ταξικός αντίπαλος γνωρίζει πολύ καλά πως το ΚΚΕ δε θα κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα μείνει αμετάκλητα με τους εκμεταλλευόμενους στην πόλη και το χωριό.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πάει κόντρα στο ρεύμα και τις δυσκολίες. Γι' αυτό ο άγριος και ύπουλος πόλεμος ενάντια στο κόμμα μας, ο αντικομμουνισμός, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Θα συνεχιστεί, επίσης, η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, η προσπάθεια να ξαναγράψουν την Ιστορία».
Και πρόσθεσε: «Εσείς είστε το πιο ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει ο σοσιαλισμός. Αυτή η πείρα σας είναι πολύτιμη. Η αξιοποίησή της από το κίνημα, από όλους αυτούς που παραμένουν πιστοί στην αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, είναι αναγκαία και δυνατή. Εσείς γνωρίζετε και την προσφορά του ΚΚΕ, την αναγκαιότητα η εργατική τάξη να έχει το κόμμα της. Αυτό το κόμμα θα υπερασπιστούμε όλοι μας σαν ένας άνθρωπος.
Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι δύσβατος, όπως και ότι τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά. Αλλά έχουμε βαθιά πίστη στην εργατική τάξη, στις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις. Η στρατηγική του ΚΚΕ μπορεί να συνεγείρει πολλές νέες χιλιάδες εργατών, νεολαίων, γυναικών, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, διανοουμένων.
Οι αγώνες και οι θυσίες σας δεν πήγαν χαμένες, μας δίνουν δύναμη και σήμερα. Θα σταθούμε και σ' αυτή τη φάση στο ύψος της ευθύνης μας, στο ύψος της δοξασμένης Ιστορίας μας».

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: