Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους παραγωγούς του νομού Λασιθίου Κρήτης



«Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων παραγωγών και στη συγκεκριμένη περίπτωση των παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή Λασιθίου της Κρήτης, ακριβώς γιατί κατά τη γνώμη μας θέτουν την ουσία του προβλήματος: Πάνω απ' όλα χρειάζεται μείωση του κόστους παραγωγής ούτως ώστε τα προϊόντα να φθάνουν στον ελληνικό λαό και να είναι καλής ποιότητας και φθηνά.
Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες των αγροτών που είναι υποθηκευμένες εξαιτίας των χρεών, χρεών που οφείλονται στο κόστος παραγωγής και γενικότερα στην απουσία στήριξης και στη θάλασσα των εισαγωγών που έχουμε στην Ελλάδα.
Άμεση παρέμβασή μας είναι να μην πουληθεί η ΑΤΕ, να μην βρεθούν υπερχρεωμένοι οι αγρότες και με υποθηκευμένη και αρπαγμένη κυριολεκτικά την περιουσία τους. Αντίθετα θεωρούμε ότι πρέπει να επιδοτηθούν και να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή και να προφυλαχθεί από τις εισαγωγές και από τους μεσάζοντες και όλους εκείνους τους παράγοντες που οδηγούν στο να είναι ασύμφορη η παραγωγή και η Ελλάδα να βρίσκεται σε μεγάλη διατροφική εξάρτηση.
Τέλος θεωρούμε ότι οι εργατοϋπάλληλοι και οι μικροπαραγωγοί αγρότες πρέπει να αναπτύξουν κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες τους πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» ισχύει όχι μόνο για το εργατικό κίνημα ή το αγροτικό, αλλά και ανάμεσά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: