Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ετοιμάζουν μποναμά για μερίδες της πλουτοκρατίας.

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης χτες Σαμαρά - Χατζηδάκη για επίσπευση της αντιλαϊκής πολιτικής αρμοδιότητας του υπουργείου


Χαράς ευαγγέλια για τους μεγαλοεργολάβους των αυτοκινητοδρόμων 



«Διαρθρωτικές αλλαγές», ρευστότητα, αυτοκινητόδρομοι είναι μερικά από τα αντιλαϊκά «στοιχήματα» της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως προσδιορίστηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη μετά την εφ' όλης της ύλης συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Ο υπουργός προανήγγειλε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για όλα τα θέματα τις επόμενες μέρες, ενώ εστίασε στη ρευστότητα και στην«καυτή πατάτα» - όπως είπε - των 4 μεγάλων αυτοκινητόδρομων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τους οποίους στοχεύει να προχωρήσει σε επαφές με τους εργολάβους για να βρεθεί «λύση» μέχρι το Σεπτέμβρη.
Μια λύση υπέρ των κατασκευαστών και των τραπεζών που λυμαίνονται κι αυτόν τον τομέα.
Ανάλογα, οι «διαρθρωτικές αλλαγές» συνδέονται άμεσα από την κυβέρνηση με το στόχο «να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών», όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης, που εκτίμησε ότι ο Ιούλης και ο Αύγουστος είναι «κρίσιμοι μήνες». Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα και με τοποθετήσεις της κυβέρνησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά και όσα ορίζονται στο μνημόνιο που ακολουθείται ως «ευαγγέλιο», ότι επισπεύδονται μια σειρά μέτρα για την «απλοποίηση» διαδικασιών έναρξης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Πρόκειται για τη «βίβλο» της αυθαιρεσίας, αφού σκοπεύουν να καταργήσουν εντελώς όχι μόνο διαδικαστικά στάδια, αλλά και ολόκληρες κατηγορίες όρων και απαιτήσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον «φιλικό» προς την επιχειρηματικότητα. Στον τομέα της ρευστότητας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την προώθηση του ΕΣΠΑ με νέες παρεμβάσεις διευκόλυνσης της ροής οικονομικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, ενώ έντονες είναι και οι διεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, της οποίας ο πρόεδρος μπορεί να έρθει στην Ελλάδα μέσα στη βδομάδα.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έδειξε δείγμα «γραφής» και στη συνάντηση που είχε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Δ. Λακασά. Οι εξαγωγείς πρότειναν ένα «στρατηγικό σχέδιο» που περιλαμβάνει ποικιλόμορφες ενισχύσεις. Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι «το δόγμα "παράγω και εξάγω" που πρεσβεύει ο ΣΕΒΕ ανταποκρίνεται πλήρως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία»!

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: