Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για την χρεοκοπία-Οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές προτείνουν την εισαγωγή της δραχμής ως παράλληλου νομίσματος.



Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών CSU Alexander Dobrindt, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Welt am Sonntag, πρότεινε συγκεκριμένα βήματα για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως, αναφέρει το πρακτορείο, «ο κ. Dobrindt επανέφερε το θέμα της επανεισαγωγής της δραχμής ως παράλληλου νομίσματος. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να ξεκινήσει να πληρώνει το ήμισυ των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, των συντάξεων και άλλων εξόδων με δραχμές, όπως ανέφερε.
Ο ήπιος δρόμος επιστροφής στο παλιό νόμισμα θα ήταν καλύτερος για την Ελλάδα από μία σκληρή τομή. Αυτό θα δημιουργούσε ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης.
Στην περίπτωση της Αθήνας φτάσαμε στο όριο υποστολής της σημαίας. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Μία χώρα που δεν επιθυμεί ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τους όρους, πρέπει να αναζητήσει τις ευκαιρίες της έξω από το ευρώ. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν χάρτη πορείας για την Ελλάδα. Αυτός θα πρέπει να ρυθμίσει την έξοδο από την ΟΝΕ. Εάν η Ελλάδα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιστροφής στην Ευρωζώνη.
Ο Dobrindt ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη μείωση του μεγέθους της Ευρωζώνης. ?Αυτό θα ήταν μια πιο σκόπιμη ασχολία από το να σκέπτεται ποιες εθνικές αρμοδιότητες θα μεταφέρει στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό επίπεδο?. Δήλωσε πως τον ανησυχεί ότι πρόσωπα στην κορυφή των ευρωπαϊκών οργανισμών θεωρούν ως πανάκεια τη λύση της «περισσότερης Ευρώπης». Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy αποδεικνύουν ότι ανεβάζοντας πολιτικούς νάνους σε σκάλες, δεν προκύπτουν γίγαντες».

ΠΗΓΗ-WWW.ZOOMNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: