Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο» αυτοαποκαλύπτεται- ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ



Το λεγόμενο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, είναι μία από τις βασικές αντιπολιτευόμενες την κυβέρνηση Ασαντ δυνάμεις, που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ευρωαντλαντικό ιμπεριαλισμό και άλλες δυνάμεις όπως η Τουρκία, οι μοναρχίες του Κόλπου, Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ., που έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι τους στηρίζουν και με στρατιωτικό υλικό στο στρατιωτικό βραχίονά τους, το λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που υπάρχουν ενδείξεις ότι εκπαιδεύεται στην Τουρκία. Το συμβούλιο εμφανίζεται να έχει 140 μέλη, με σημαντική συμμετοχή «Αδελφών Μουσουλμάνων», τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκτός Συρίας με τόπο διαμονής, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Κάποιοι που εμφανίζονται και ως ηγέτες του Συμβουλίου, δίνουν και τα βιογραφικά τους που προβάλλουν με ιδιαίτερη περηφάνια και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για το ρόλο που έχουν αναλάβει και τους δεσμούς τους με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Ιδού ορισμένα από αυτά, ενδεικτικά και μόνο:
Η Bassma Kodmani είναι καθηγήτρια στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Παρισιού όπου εγκαινίασε το πρόγραμμα για την Μέση Ανατολή και επίσης ήταν η υπεύθυνη στο ίδρυμα Φορντ, για την «Κυβερνησιμότητα και την Διεθνή Συνεργασία για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια». Σήμερα είναι διευθύντρια της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας για την Αραβική μεταρρύθμιση» και διευθύντρια στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στη Διεθνή Διπλωματική Ακαδημία.
Η εν λόγω κυρία επίσης, συμμετέχει σε διάφορες λεγόμενες «δεξαμενές σκέψεις» όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ΗΠΑ και το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Διεθνείς σχέσεις, όπου στο Συμβούλιο συμμετέχουν πολιτικοί, βιομήχανοι, καθηγητές (ανάμεσά τους φιγουράρουν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νταβούτογλου, ο Νταλέμα κλπ.).
Radwan Ziadeh είναι επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου για τις Σπουδές για τη Μέση Ανατολή στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. Ηταν συνεργάτης στο Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία (παραμάγαζο της CIA) και σε διάφορες υποτίθεται ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ηταν από αυτούς που υπέγραψαν επιστολή και καλούσαν τον Ομπάμα να επέμβει στη Συρία.
Ο Ausama Monajed είναι διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών και Επικοινωνίας με έδρα το Λονδίνο. Ο ίδιος είναι ιδρυτής και διευθυντής του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού «Μπαράντα» με έδρα το Βάουξχαλ στα νότια του Λονδίνου. Φυσικά το κανάλι ενισχύεται οικονομικά από τις ΗΠΑ αλλά και αραβικές μοναρχίες συμμάχους των ιμπεριαλιστών. Είναι αυτός που συχνά βγαίνει σε διεθνή μέσα και κάνει αναλύσεις και δίνει υποτίθεται ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στη Συρία σε ισχυρά αστικά ΜΜΕ, όπως η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», «Νιου Γιόρκ Τάιμς», «Ουάσιγκτον Πόστ», «Ιντιπέντεντ», CNN, BBC, ABC, Sky, ZDF, «Reuters», AFP, «Alarabiya Aljazeera» κλπ. Είναι επίσης συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτοί λοιπόν οι παράγοντες της συριακής διασποράς στο «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο» έχουν στενούς δεσμούς με μηχανισμούς και υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, άλλων ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η χρηματοδότηση και ο εξοπλισμός των ενόπλων μέσα στη Συρία -ο στρατιωτικός βραχίονας τους είναι ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός»- εξασφαλίζεται και από άλλα κράτη όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Ολοι προετοιμάζονται να διαδραματίσουν ρόλο το επόμενο διάστημα. Ποιο ρόλο; Να συμβάλουν στον αστικό εκσυγχρονισμό που είναι σε εξέλιξη με το ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο της Ευρείας Μέσης Ανατολής, μέρος του οποίου είναι και η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», όπως την ονομάζουν οι αστοί και οι οπορτουνιστές, ώστε να προκύψουν ηγεσίες που θα εναρμονίζουν το πολιτικό σύστημα με τις σύγχρονες απαιτήσεις κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων - εγχώριων και πολυεθνικών. Αυτό εντείνεται και από το γεγονός ότι στο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό εισέρχονται δυναμικά ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία και Κίνα.

Δ.Κ.
ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: