Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εκτός Mercosur (κοινής αγοράς της Νότιας Αμερικής) η Παραγουάη εξαιτίας του πραξικοπήματος της δεξιάς.Θα ενταχθεί η Βενεζουέλα.


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ ανακοίνωσε την ένταξη της Βενεζουέλας στην κοινή αγορά, κάτι που θα γίνει στις 31 Ιουλίου.
Στο κέντρο η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ.Φωτογραφία από την σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτίου Αμερικής (Mercosur)
Η σύνοδος κορυφής της Mercosur, της Κοινής Αγοράς του Νότου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αργεντινή, αποφάσισε να αποβάλει από τις τάξεις της την Παραγουάη, λόγω της καθαίρεσης του προέδρου Φερνάνδο Λούγο και να εντάξει τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.
"Αποφασίσαμε να αποβάλουμε προσωρινά την Παραγουάη, αναμένοντας την εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί ένας νέος πρόεδρος μέσω ελεύθερων εκλογών", είπε η πρόεδρος, παρουσία των ομολόγων της της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Η Κίρχνερ ανακοίνωσε επίσης την ένταξη της Βενεζουέλας στην κοινή αγορά, κάτι που θα γίνει στις 31 Ιουλίου. Την ένταξη της Βενεζουέλας μπλόκαρε μέχρι τώρα το κοινοβούλιο της Παραγουάης.
Στη σύνοδο μετείχαν επίσης οι πρόεδροι της Χιλής, της Βολιβίας, του Περού και του Ισημερινού. Δεν υπήρχε όμως κανένας εκπρόσωπος της Παραγουάης.
Την περασμένη Παρασκευή το κοινοβούλιο της Παραγουάης καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Λούγο από τα καθήκοντά του και τον αντικατέστησε με τον αντιπρόεδρο Φεντερίκο Φράνκο. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα προβλέπεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2013.
Πηγή:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: