Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στη Νέα Σμύρνη:«καμία κυβέρνηση που συμβιβάζεται με το σύστημα δεν μπορεί να αποτρέψει την χρεοκοπία..


«Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια. Καμία κυβέρνηση εντός της ΕΕ δεν μπορεί να τον σώσει και αυτή η θέση ξεχωρίζει το ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε (χτες) σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ν. Σμύρνη.

«Ποτέ δεν θα υποστηρίξουμε ότι το ΚΚΕ θα σώσει τον λαό, αλλά ότι θα συμβάλλει ώστε αυτός να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής του, και να κατανοήσει την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων, καθώς και τον χαρακτήρα της κρίσης», ανέφερε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι «ακόμα δεν έχει κριθεί αν το λαϊκό κίνημα θα πραγματοποιήσει το άλμα προς τα εμπρός ή θα υποστεί προσωρινή μεν, αλλά κρίσιμη ήττα, μπροστά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα»

Η ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαιτίας της αναμφισβήτητης οργής και δυσαρέσκειας του κόσμου, δεν σημαίνει ότι ηττήθηκε και η στρατηγική και πολιτική τους και επισήμανε ότι «όσο πιο αιχμηρή είναι η επίθεση εναντίον τους για τις αμαρτίες τους, άλλο τόσο είναι και ρηχή».
«Ζητήσαμε και ζητάμε την καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γιατί εκπροσωπούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των μονοπωλίων στην Ελλάδα και τα κοινά συμφέροντα των μονοπωλίων στην ΕΕ. Όσο δεν καταδικάζονται ως αστικά κόμματα, τόσο η πολιτική τους μπορεί να επιστρέψει μέσω άλλων κομμάτων, μέσω κυβερνήσεων ή μέσω της επιχειρούμενης αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού», ανέφερε.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «τις δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τις αντιπαλέψαμε και τις αντιπαλεύουμε γιατί αντιπροσωπεύει τον οπορτουνισμό μέσα στις γραμμές του κινήματος και όχι έξω από αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι «γρήγορα θα είναι ο χώρος που θα γεννήσει ένα ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ».
«Ο όποιος ριζοσπαστισμός εμφανίστηκε στις 6 Μαΐου, έχει κάνει ένα βήμα πίσω και αυτό το βήμα πίσω συμβαδίζει με την επιχειρούμενη αποδυνάμωση του ΚΚΕ, μας απασχολούν ταυτόχρονα και τα δύο», είπε, προσθέτοντας ότι οι αιτίες γι' αυτό το «βήμα πίσω» ανάγονται και στην «πρωτοφανή παραπλάνηση που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που επικαλούνται τον «άλλο αέρα» στην Ευρώπη για να τροποποιήσουν το Μνημόνιο», αλλά και στην «αποφασιστική ευθύνη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αντιμετωπίζει με οπορτουνισμό και αφέλεια αυτόν τον «νέο αέρα.»
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α λέει ότι «θα τα καταργήσω όλα και η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει με έξωση», υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη ήττα, η κατάσταση στην Ευρώπη έχει χειροτερέψει» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσα στην ΕΕ θα γίνει αρνάκι» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα του χρεώσουμε το ότι θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία, αλλά του χρεώνουμε την ευθύνη του εφησυχασμού του λαού».
«Η έξωση θα είναι έξωση γιατί θα το αποφασίσουν αυτοί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κρατάει τον λαό απροετοίμαστο λέγοντάς του ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα τον γλιτώσει από την χρεοκοπία» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση που συμβιβάζεται με το σύστημα δεν μπορεί να αποτρέψει την χρεοκοπία ή οποία ή θα είναι ανεξέλεγκτη ή για τελευταία φορά ελεγχόμενη με κούρεμα και νέα μέτρα.»
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αποφάσεις της ΕΕ που θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση κρατών στον ισχυρό πυρήνα της και από εκεί και πέρα είτε θα οδηγήσουν σε έξωση σειρά χωρών, είτε θα «φτιάξουν υπόγεια με πτωχευμένες χώρες με ευρώ ή χωρίς ευρώ».
Ανέφερε ότι η αστική τάξη στην Ελλάδα ξέρει ότι τα συμφέροντά της βρίσκονται στο «πλαίσιο που δημιούργησε το Μάαστριχτ», ακόμα και όταν τα ισχυρότερα καπιταλιστικά κράτη «την ρίχνουν» και πρόσθεσε πως η αστική τάξη έχει αποφασίσει πως ωρίμασε η αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα «και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει αποδεχθεί τον ρόλο αυτό».
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ένα τμήμα του λαού λέει πως «και το 10% να κάνει από αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τι έχω να χάσω;» και τόνισε ότι το πρόβλημα έγκειται ακριβώς σε αυτό το ερώτημα, γιατί η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει και αντικειμενικά «τίθεται το ζήτημα της ανατροπής του συστήματος.»
«Ακόμα και το ΚΚΕ να ψηφιζόταν για αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν αυτή δεν ήταν το πρώτο βήμα για την εξέγερση και την ανατροπή του συστήματος, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν ο λαός έχει επιλέξει να αλλάξει κόμματα και όχι εξουσία που είναι το κράτος και οι μηχανισμοί του, αλλά μεταξύ άλλων και οι δεσμεύσεις του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «πριν δύο μέρες για πρώτη φορά ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπε ότι την κυβέρνηση θα πάρουμε, όχι την εξουσία» ενώ αναφερόμενη στην σημερινή του ομιλία στους πρέσβεις του G20 είπε ότι «ήταν ομιλία που θύμιζε Γιώργο Παπανδρέου κα την οποία θα μπορούσαν να υπογράψουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος».
Τόνισε ότι «αν η άτακτη πτώχευση βαθύνει ο λαός θα πρέπει να εξασφαλίσει το ψωμί του με τα ίδια του τα χέρια και αυτά δεν γίνονται ούτε με πορείες στην Βουλή, ούτε με υπομνήματα», πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα για ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα» και υπογράμμισε καλώντας ταυτόχρονα σε ενίσχυση του κόμματος ότι «όσοι ελπίζουν πως μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα βάλει το ‘όποιο νερό' στο κρασί του, πλανώνται».

Πηγή:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: