Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του «Ξ»: Ηλίας Κασιδιάρης – βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του «νόμιμου» πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή!


Ανακοίνωση του «Ξ»



Το άγριο ξυλοκόπημα της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και το πέταγμα ενός ποτηριού με νερό στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου on air στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ από τον Η. Κασιδιάρη, αποκάλυψε με τον πιο σοκαριστικό τρόπο αυτό που  αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις και τα εκατοντάδες θύματα των φασιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής φωνάζουμε από την αρχή της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής: δεν πρόκειται για μια ακόμα – έστω και ακραία – πολιτική άποψη αλλά για μια συμμορία κοινών εγκληματιών του ποινικού δικαίου.


Γιατί αν αυτός ο αλήτης μπορεί δημόσια σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή να δέρνει βουλευτές της αριστεράς, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι συμβαίνει άλλες ώρες με ανύποπτα θύματα οικονομικούς μετανάστες ή προοδευτικούς πολίτες, που δεν ανήκουν στην άρια φυλή που «οραματίζεται» η φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής.

Δεν αρκεί σε καμία περίπτωση η σύλληψη και η παραδειγματική τιμωρία του Η. Κασιδιάρη, που έτσι κι αλλιώς είναι κατηγορούμενος και δικάζεται εξ αναβολής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 11 Ιούνη για επίθεση με μαχαίρι στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το 2007.

Κανονικά όλη η ηγετική συμμορία της Χρυσής Αυγής που είναι γεμάτη από τέτοια μπουμπούκια – αρχής γενομένης από τον καταδικασμένο και φυλακισμένο για τοποθέτηση βομβών και επιθέσεις αρχηγό της Ν. Μιχαλολιάκο – πρέπει να συλληφθεί και να  τεθεί εκτός νόμου με βάση τους ισχύοντες  αλλά αδρανείς αντιρατσιστικούς νόμους(πχ 927/79 κα).

Και αν η δικαιοσύνη και το πολιτικό κατεστημένο παραμένουν «τυφλοί» μπροστά στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής θέλοντας να τους χρησιμοποιήσουν μπροστά στις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις, η αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να παραμένει το ίδιο τυφλή.

Η ηγεσία του ΚΚΕ αξίζει να θυμηθεί ότι ο Κασιδιάρης «επισκέφτηκε» και χαιρέτησε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας  ενώπιον των στελεχών του κόμματος και του προέδρου του σωματείου στο χώρο μετά βαΐων και κλάδων.

Άλλα τμήματα της αριστεράς πρέπει να εγκαταλείψουν εδώ και τώρα την άποψη ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τη Χρυσή Αυγή υποτιμώντας τη σημασία του αντιφασιστικού αγώνα.

Η ιστορία αλλά και οι 440.000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στις 6 Μάη είναι εδώ για να μας θυμίζουν τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε τους φασίστες να αλωνίζουν και να παριστάνουν τα πολιτικά πρόσωπα

Η ενωτική και μαχητική αντιφασιστική δράση του κινήματος(πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών φορέων, λαϊκών συνελεύσεων, κινηματικών πρωτοβουλιών) είναι εκ των ουκ άνευ εδώ και τώρα.

Για να βάλουμε τέλος στα εγκλήματα και τις επιθέσεις των φασιστών.

Για να απαντήσουμε πολιτικά στο ρατσιστικό τους δηλητήριο και να πείσουμε όσους προσπαθούν να παραπλανήσουν.

Για να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασιστικού μίσους που καθημερινά μαχαιρώνονται ή ξυλοκοπούνται στις γειτονιές της Αθήνας, στο λιμάνι της Πάτρας και αλλού.

Η μαζική παρουσία μας

  • στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις στην πλατεία Ομόνοιας αύριο Παρασκευή ώρα 7.00 μμ
  • καθώς και στη δίκη του Κασιδιάρη τη Δευτέρα 11 Ιούνη στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως

πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη σύλληψη και καταδίκη όλης της ηγετικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Για να πούμε ένα σύγχρονο NO PASSARAN στο μακρύ και οπλισμένο χέρι του καπιταλιστικού συστήματος που είναι ο φασισμός.


1 σχόλιο:

TRASH είπε...

"Η ηγεσία του ΚΚΕ αξίζει να θυμηθεί ότι ο Κασιδιάρης «επισκέφτηκε» και χαιρέτησε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενώπιον των στελεχών του κόμματος και του προέδρου του σωματείου στο χώρο μετά βαΐων και κλάδων."
-Αιδώς Αργείοι!
Ακόμη και τώρα την φασιστική προβοκάτσια αναπαράγετε, αριστεροί της κακιάς ώρας που "ζυμωνόσαστε" επί ΄μηνες με τα ναζιστικά βλαστάρια στην πλατεία συντάγματος...