Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι Ελληνες κομμουνιστές δίνουν παράδειγμα με την ασυμβίβαστη πάλη τους

Μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ φτάνουν από αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και τους αγώνες που έρχονται


Μηνύματα αλληλεγγύης από αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, για τους αγώνες που θα δώσει το ΚΚΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17η Ιούνη.
  Στο μήνυμά του, ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, Βίκτορ Τιούλκιν σημειώνει:
«Αξιότιμοι συναγωνιστές!

Οι κομμουνιστές του ΚΕΚΡ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τη στάση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το ΚΚΕ δεν εμπορεύτηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν υποσχέθηκε να λύσει τα προβλήματα της κρίσης χωρίς πάλη με αντάλλαγμα τις ψήφους των ψηφοφόρων. Το Κόμμα είπε στους ανθρώπους την αλήθεια και τους προειδοποίησε ότι τους εργαζόμενους τους περιμένουν δύσκολοι καιροί και σκληρή πάλη.


Πολλοί ψηφοφόροι τρέφουν ακόμη αυταπάτες ότι όλα θα τακτοποιηθούν, ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα και γι' αυτό πρέπει γρήγορα να διαμορφωθεί οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση. Αυτούς τους ανθρώπους τους περιμένει πολύ γρήγορα πικρή απογοήτευση.
Θα αποδειχθεί ότι οι κομμουνιστές είχαν δίκιο. Μαζί με το ΠΑΜΕ κράτησαν απόλυτα σωστή στάση.

Ο Μαρξ και ο Λένιν μας δίδαξαν ότι "υπάρχουν στην ιστορία στιγμές που ο απεγνωσμένος αγώνας των μαζών, ακόμη και για μια καταδικασμένη σε αποτυχία υπόθεση, είναι αναγκαίος για την παραπέρα διαπαιδαγώγηση αυτών των μαζών και την προετοιμασία τους για τον επόμενο αγώνα" (Απαντα τ.14 σ. 394). Το ΚΚΕ δεν μπορούσε να συμβιβαστεί και να απαρνηθεί τις αρχές της ασυμφιλίωτης πάλης ενάντια στον καπιταλισμό, δεδομένου ότι η απογοήτευση της εργατικής τάξης σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο κακό από την απώλεια κάποιων ποσοστών στις εκλογές και ορισμένων βουλευτικών θέσεων.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας έσπειραν τους σπόρους της μελλοντικής πάλης και αυτοί οι σπόροι θα δώσουν μια νέα καλή σοδειά.
Αγαπητοί σύντροφοι, σας ευχόμαστε επιτυχία στην πάλη!
 Δε θα ταλαντευτούμε στο δρόμο, που επιλέξαμε!»
 
Το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, σε επιστολή του Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος Γκιούλα Τιούρμερ αναφέρει:
«Αγαπητή συντρόφισσα Παπαρήγα!
Εκ μέρους του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για τη γενναία και συνεπή πάλη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αγωνιζόσασταν όχι μόνο για τους Ελληνες εργάτες, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Επιβεβαιώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με το ΚΚΕ.

Το κόμμα μας συμμερίζεται την εκτίμησή σας για τις εκλογές. Κατορθώσατε ό,τι ήταν δυνατό σε αυτές τις πολύ σύνθετες συνθήκες της κρίσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ γενικότερα. Οι καπιταλιστικές δυνάμεις κινητοποίησαν τεράστιους οικονομικούς, πολιτικούς πόρους και τα ΜΜΕ για να πείσουν το λαό ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.
Συμφωνούμε ότι οι εκλογές δε φέρνουν λύση στην κρίση και ότι αυτή θα συνεχιστεί, δημιουργώντας νέα θύματα και κάνοντας το λαό να υποφέρει.

Συμφωνούμε ότι η αύξηση των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημαντικό αρνητικό στοιχείο. Δυστυχώς, οι οπορτουνιστικές δυνάμεις με τη βοήθεια των καπιταλιστικών δυνάμεων κατάφεραν να πείσουν μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και να το χειραγωγήσουν. Οι μελλοντικές εξελίξεις θα δείξουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση για τις εργαζόμενες μάζες».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
Με μήνυμά του το ΚΚ Μεξικού σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Το ΚΚΕ έχει τεράστια συμβολή στην εργατική τάξη και το ριζοσπαστικό ρεύμα στην Ελλάδα και δίνει ένα σημαντικό δίδαγμα για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, που εμπλουτίζει την στρατηγική και την τακτική του Μαρξισμού - Λενινισμού.
Η λογική του συμβιβασμού, του λιγότερου κακού, της χρήσιμης ψήφου όλα αυτά τα μέσα του οπορτουνισμού για να χτυπηθεί η αυτονομία και ανεξαρτησία των ταξικών κομμάτων, είναι σε ρήξη με την ισχυρή δύναμη αρχών του ΚΚΕ, που στηρίζει η εργατική τάξη. Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι ρόλο παίζει ο οπορτουνισμός που εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης γίνεται ο παράγοντας που αξιοποιεί το κεφάλαιο για να σταθεροποιηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι διεθνώς τον στηρίζουν, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μερικά σοσιαλδημοκρατικοποιημένα κομμουνιστικά κόμματα, η λατινοαμερικάνικη αριστερά που προβάλλει τη θεωρία του "Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα", οι διανοούμενοι "ελεύθεροι σκοπευτές" της "νέας αριστεράς" και ορισμένοι μπερδεμένοι θιασώτες εύκολων νικών προωθούν μια εκστρατεία ενάντια στο ΚΚΕ, που παίρνει αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντάς το ως "σεχταριστικό" και "αντίθετο στην αλλαγή". Τέτοια ψεύδη δε στέκουν και δεν μπορούν να κρύψουν ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη εκείνη που έδωσε δυναμική στην πάλη των μαζών και στον πρωταγωνιστικό ρόλο των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κόντρα στα μονοπώλια.

Με την ανυποχώρητη δράση του ΚΚΕ, που αντέχει στις πιέσεις των μονοπωλίων και του οπορτουνισμού, το κομμουνιστικό κίνημα δίνει μια σπουδαία μάχη για το άμεσο μέλλον, υπέρ της αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας για την εργατική λαϊκή εξουσία».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: