Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» : Προετοιμάζουν νέες επεμβάσεις με πρόσχημα την «τρομοκρατία».


H Χίλαρι Κλίντον απαίτησε την απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία.

 Υπουργική διάσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής, του λεγόμενου «Παγκόσμιου Αντιτρομοκρατικού Φόρουμ», πραγματοποιήθηκε χτες στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών από τις ΗΠΑ, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Ιορδανία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία και την εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν Αστον. Στον πυρήνα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της καταστολής των λαϊκών κινημάτων, με αξιοποίηση του πάντα χρήσιμου προσχήματος της «τρομοκρατίας», ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών (οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις). Εξάλλου το ζήτημα της Συρίας ήταν το βασικά θέμα, όπου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα συντονισμού για «βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι η «τρομοκρατία» είναι μία απειλή προς όλους χωρίς διακρίσεις, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο όπως ανέφερε «συνεχίζει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές». Τάχθηκε υπέρ κοινών δράσεων κατά της «τρομοκρατίας» και χαρακτήρισε «πρόκληση» τη σωστή «ισορροπία μεταξύ βασικών ελευθεριών και μέτρων ασφαλείας».
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, πρωτοστάτησε στις απειλές ενάντια στη Συρία και απαίτησε την απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και άλλων χωρών. Ακόμη η Κλίντον εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία όσον αφορά το ΡΚΚ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία και οι νέοι τρομονόμοι «έκαναν πιο αποτελεσματική την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Η Χ. Κλίντον τάχθηκε υπέρ της επίθεσης «σε οικονομικούς, εκπαιδευτικούς και ασφαλείς παραδείσους» των «τρομοκρατών», δικαιολογώντας τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως στο Αφγανιστάν και προετοιμάζοντας για νέες επιθέσεις.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του, καθώς επίσης και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Πακιστάν και της Ινδονησίας.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: