Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη για την επίθεση Χρυσαυγίτη κατά της Λιάνας Κανέλλη.


Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Λιάνας Κανέλλη.



Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής χειροδίκησε επανειλημμένα κατά την διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής το στέλεχος του ΚΚΕ, καθυβρίζοντας την ιδεολογία του κόμματος. Προηγουμένως είχε χύσει νερό στο πρόσωπο της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, βρίζοντας την.
Η φασιστική-αντικομμουνιστική ιδεολογία της εκλογικά ενισχυμένης Χρυσής Αυγής αποκαλύφθηκε ξανά, αυτή την φορά ενώπιον των τηλεοπτικών δεκτών. Η δημόσια αποθράσυνση αυτών των φασιστικών οργανώσεων συνδέεται με το αίσθημα ανοχής στην λειτουργία τους που ορισμένοι συνειδητά καλλιεργούν, την οικονομική κρίση και την ανέχεια που ολοένα και εντείνεται στην Ελλάδα και τον τυφλό φανατισμό και καλλιέργεια μίσους.
Η φασιστική Ακροδεξιά βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις ανισότητες που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα και εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή και στήριξη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε άλλα επίπεδα, αποθρασύνεται αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το πραγματικό της πρόσωπο. Τον μισαλλόδοξο αντικομουνισμό, την κατάργηση του δημοκρατικού διαλόγου, τον τυφλό φανατισμό και τέλος τις ανοικτές επιθέσεις κατά της σωματικής ακεραιότητας των υποστηρικτών της αντίθετης άποψης.
Στην Κύπρο έχουμε πολλά να διδαχτούμε από την πορεία τέτοιων οργανώσεων και κομμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιες καταστάσεις που ξενοκίνητες καθώς ήταν, προκάλεσαν την Χούντα των Συνταγματαρχών και το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο. Η επανεμφάνιση με οργανωμένο τρόπο φασιστικών - ακροδεξιών οργανώσεων στη Κύπρο και η παρείσφρηση τους σε οργανωμένα σύνολα, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του ΑΚΕΛ, το οποίο έγκαιρα έχει προειδοποιήσει για τους υπαρκτούς κίνδυνους που δημιουργούνται για τη δημοκρατία.
Άλλοι δυστυχώς, όχι απλώς προσέγγιζαν με ειρωνικό τρόπο τις προειδοποιήσεις μας, αλλά με τις πράξεις, τις ενέργειες και το δημόσιο λόγο τους καλλιεργούσαν το έδαφος για να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
 Καμία ανοχή, είναι η απάντηση του ΑΚΕΛ, σε όσους σπέρνουν τον τυφλό φανατισμό, δημαγωγώντας. Τα πολιτικά κόμματα, η κοινωνία πρέπει να αποβάλει κάθε είδους εθνικιστική ρητορεία κάθε είδους προπαγάνδα που καλλιεργεί τον φόβο. Η πάλη ιδεών και ο διάλογος, οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες είναι ένα πράγμα, και η συνειδητή ή ασυνείδητη υπόθαλψη του φασισμού και η εκκόλαψη των αυγών του φιδιού είναι άλλο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: