Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Πάτρα μίλησε για την αντι-ΚΚΕ


Aντι - ΚΚΕ εκστρατεία

«Αυτή την περίοδο ξετυλίγεται μια αντι - ΚΚΕ εκστρατεία, στόχος της οποίας είναι να απαλλαγεί το σύστημα από την παρουσία του ΚΚΕ και την δράση του, που είναι για αυτό ενοχλητική». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Όπως πρόσθεσε «η επίθεση γίνεται με το επιχείρημα πως το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του, για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, που ίσως μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενη η Αλέκα Παπαρήγα στην κρίση, σημείωσε ότι «μπροστά στο λαό βρίσκονται δύο άσχημες εκδοχές», που όπως εκτίμησε «είναι πιθανό να εξελιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην χώρα μας». Ειδικότερα είπε ότι «τα σενάρια αυτά θα γίνουν, είτε υπάρχει κεντροδεξιά, είτε κεντροαριστερή κυβέρνηση, όπως την αποκαλούν». Και πρόσθεσε: «Είτε η Ελλάδα θα υποστεί την έξωση από την ευρωζώνη, ή θα υπάρξει μια παραλλαγή της έξωσης, δηλαδή θα είναι να μην έχουμε δραχμή, αλλά να έχουμε ευρώ στην αξία της δραχμής». Δεύτερη εκδοχή ανέφερε «είναι να πάμε για ένα κούρεμα της τάξης του 85-90% , που θα χαριστεί από τους πιστωτές στην Ελλάδα, αλλά με αντίτιμο άλλα χειρότερα μνημόνια» Και συμπλήρωσε:«Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί ο σχεδιασμός για την Ευρώπη με λιγότερα μέλη στην Ευρωζώνη, και όπου θα προβλέπεται πως αν γίνει η ανάκαμψη το 2013 ή το 2014, τότε αυτή θα είναι χαμηλή χρήσης, και πιθανόν η Ευρώπη να ξαναχτυπηθεί και πάλι από μια κρίση».
Στην συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «απατηλό τον αέρα που φυσάει στην Ευρώπη», διότι όπως υπογράμμισε «πρόκειται για ένα άλλο μίγμα διαχείρισης, που προβλέπει ανάπτυξη συνδυασμένη με λιτότητα, δηλαδή με μεγαλύτερα προβλήματα και εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους». Όπως είπε «θα γίνουν μεν επενδύσεις αλλά στους τομείς όπου το κεφάλαιο θα προβλέπει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη και με μισθούς Κίνας και Ινδίας για τους εργαζόμενους».

Πηγή:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: