Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΡΩΣΙΑ : Ολέθριες συνέπειες θα έχει ο πόλεμος κατά του Ιράν.


Ολέθριος ένας πόλεμος στον Ιράν

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε πως η Ρωσία ανησυχεί για την αλλαγή των θέσεων μιας σειράς χωρών, που προσανατολίζονται προς τη στρατιωτική επίλυση της κατάστασης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, που έγιναν κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Σύνοδο Κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, υπάρχουν ενδείξεις πως ορισμένες χώρες τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επίλυσης του ιρανικού προβλήματος.
«Η πληροφορία ότι δυτικές δυνάμεις φαίνεται να εξετάζουν τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν επιβεβαιώνεται από πολλές διαφορετικές πηγές, τόσο δημόσιες όσο και μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης.

Οπως τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, στην περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων για στρατιωτική επίλυση του προβλήματος, εκτός από τις «αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια πολλών χωρών» θα έχουμε «ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία σαν αποτέλεσμα των αναπόφευκτων αυξήσεων των τιμών των υδρογονανθράκων, κάτι που θα επιβραδύνει την έξοδο από την ύφεση».
Ο Ριαμπκόφ σημείωσε πως στην προσεχή συνάντηση της «Ομάδας των έξι» (των 5 μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας), που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μάη στη Βαγδάτη, η Ρωσία θα προτείνει στο Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου έως το 20%, και τα ανταποδοτικά μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν είναι η αναστολή των κυρώσεων στην Τεχεράνη. Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Ρωσία θεωρεί ότι ο μηχανισμός των κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητικός.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: