Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σκληρή απεργιακή μάχη σήμερα για τις Συμβάσεις

24ωρη απεργία σήμερα σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα και Τύπο - Χαρτί, ενώ σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά ξεκινά 48ωρη απεργία μέχρι αύριο.
 Κρίσιμη μάχη αποτελεί η 24ωρη απεργία που πραγματοποιείται σήμερα, με απόφαση των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τύπου - Χάρτου, αλλά και η 48ωρη απεργία που ξεκινά από σήμερα με απόφαση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που δε αφαιρούν δικαιώματα από τους εργαζόμενους.
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 11 π. μ. και από εκεί πορεία στον ΣΕΒ.

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος έχει ορίσει συγκέντρωση στα γραφεία των Βιομηχάνων Υποδηματοποιών - Ιματισμού, στην οδό Ερμού 51 στις 10 π.μ. και από εκεί πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.
Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει κοινή συγκέντρωση όλων των κλάδων που απεργούν στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 10.30 π.μ. Στη Νάουσα, οι κλωστοϋφαντουργοί του Βαρβαρέσου αποφάσισαν να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία.
Τη σημασία της σημερινής μάχης αναδεικνύει με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαχητική και μαζική συμμετοχή σε αυτές και διεκδίκηση για «Καμία μείωση μισθών! Καμία αφαίρεση δικαιωμάτων! Με την ενότητά τους, τη συσπείρωση, την οργάνωση, να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία και στο πολιτικό της προσωπικό, που επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»!
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, με σχετικό απεργιακό κάλεσμα, καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν «εκβιασμούς και απειλές από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Μην ανεχτείτε να γίνετε απεργοσπάστες. Νικήστε το φόβο σας. Σηκώστε το ανάστημά σας».
Την Κυριακή, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση καταγγελίας της ΣΣΕ από την εργοδοσία θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, κλιμακώνοντας με όλες τις μορφές πάλης.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: