Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Όχι σε πισωγύρισμα και αυταπάτες, ψήφο στο ΚΚΕ!Σε συγκέντρωση στην Καισαριανή μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


 
Η κυβέρνηση στις 6 Μάη πρέπει να τρέμει το λαό. 


Αυτή θα είναι μια σημαντική νίκη. Και θα είναι βόλι στην καρδιά τους η κόκκινη ψήφος. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας στην πλατεία Καισαριανής, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να ακούσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
«Με τρομοκρατικά διλήμματα, ακόμα και με προβοκάτσιες, ακόμα και με έναν τεχνητό τρόπο θα επιδιώξουν ο ριζοσπαστισμός που υπάρχει σήμερα στο λαό, να γυρίσει πίσω, να τον καταπιεί η κάλπη», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Το σύστημα έχει ακόμα πολλά αναχώματα και πολλά μαξιλάρια, από τα πιο δεξιά και ακροδεξιά μαξιλάρια, μέχρι και αρκετά μαξιλάρια τα οποία μέσα στο λαό φαντάζουν αριστερά.
Αν και για μας στην πραγματικότητα σήμερα ο αριστερός, το 2012, σε βαθιά οικονομική κρίση, πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερο σε βάθος ριζοσπαστισμό, με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο».
«Συνοψίζοντας το κάλεσμα των τελευταίων ημερών στο λαό, λέμε το εξής πράγμα: Μην πισωγυρίσετε, μην υποκύψετε στα διλήμματα, στην τρομοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μην υποκύψετε, γιατί ένα πράγμα που πρέπει να βγάλει η κάλπη είναι εντελώς το αντίθετο. Τρομοκρατημένοι πρέπει να είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεξαγωγείς, οι εφοπλιστές. Τρομοκρατημένη στην Ελλάδα πρέπει να είναι η άρχουσα τάξη, η Κομισιόν, η τρόικα, το ΔΝΤ. Μην πισωγυρίσετε, μην τους πιστεύετε. Το αντίθετο. Τρομοκρατήστε τους». «Αυτό που θα τους φοβίσει είναι όταν η ψήφος πάρει το χρώμα του ΚΚΕ, όχι μόνο από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, αλλά και από κείνους που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας», είπε.

«Μπορεί να θελήσουν - παρά το γεγονός ότι μπορούν να φτιάξουν μια κυβέρνηση - και μια νέα εκλογική αναμέτρηση, αυτό να μην το αποκλείσουμε, για να επιβάλουν τα πιο σκληρά διλήμματα, για να πισωγυρίσουν πολύ περισσότερο κόσμο, να τον βάλουν στην τσέπη τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δε θα είναι γιατί δε θα τα έχουν βρει στα παρασκήνια να φτιάξουν κυβέρνηση», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.
Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Χειραφετηθείτε και από τις όποιες αυταπάτες (...) Μην εμπιστεύεστε αυτά τα εύκολα και απλοϊκά συνθήματα, συνειδητά απατηλά ή επιπόλαια, ότι μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα μας γλιτώσει από τα βάσανα (...) Μπορεί ο λαός να μας εμπιστευτεί γιατί θέλουμε να τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη».


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: