Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΡΩΣΙΑ: Απώτερα τα σχέδια της νατοϊκής παρουσίας.


Ανακοίνωσή της  Κεντρικής Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεση του ΚΚΡΟ στα σχέδια της ρωσικής κυβέρνησης για τη μεταφορά των νατοϊκών φορτίων μέσω του αεροδρομίου του Ουλιάνοφσκ.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται η εμπλοκή του κυβερνήτη της περιοχής, ο οποίος στηρίζει αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία. Οπως σημειώνεται η σύζυγος του συγκεκριμένου έχει εταιρεία που ασχολείται με τον τεχνικό έλεγχο και την τροφοδοσία των αεροσκαφών, κι υπάρχει προσωπικό οικονομικό συμφέρον του συγκεκριμένου από τη δημιουργία του νατοϊκού «διαμετακομιστικού κέντρου».

Στην ανακοίνωση το ΚΚΡΟ αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη μεταφορά των φορτίων τους μέσω των ρωσικών εδαφών κι όχι μέσω αεροδρομίων άλλων χωρών, που διατηρούν συμμαχικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και βρίσκονται στο ίδιο περίπου γεωγραφικό μήκος από το Αφγανιστάν (Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Κατάρ, Εμιράτα, Τουρκία).
Το ΚΚΡΟ εκτιμά στη ανακοίνωσή του πως στόχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι η διεξαγωγή κατασκοπίας σε βάρος της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας, αλλά κι η «απονεύρωση» της Ρωσίας σε μια πιθανή αμερικανο-νατοϊκή επίθεση κατά του Ιράν, καθώς κι η διατάραξη των στρατηγικών σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα αλλά και η μελλοντική χρησιμοποίηση της Ρωσίας κατά της Κίνας.
Το ΚΚΡΟ καλεί όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της Ρωσίας να κινητοποιηθούν, ώστε να αποτρέψουν τις παραπάνω εξελίξεις.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: