Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Χρυσή Αυγή: Αλαζονεία και κυνισμός χωρίς όρια!


Σχόλιο από το Ξεκίνημα



Μπορεί την βουλή να την βλέπουν ακόμα απ’ έξω, αλλά η αλαζονεία τους έχει κυριεύσει κυριολεκτικά... Ακόμα και η τήρηση των προσχημάτων έχει καταντήσει μια πολύ δύσκολη υπόθεση!

«Η Χρυσή Αυγή δεν διαχωρίζει μυωπικά τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς, δημοκράτες και φασίστες, αστούς και προλετάριους, φιλελεύθερους και σοσιαλιστές, προοδευτικούς και συντηρητικούς, αφεντικά και εργάτες, όπως κάνουν τα κόμματα της συναλλαγής και της υποτέλειας και οι αναρχοκαθεστωτικοί συμμορίτες που αποτελούν το πολιτικό τους άλλοθι, ενσπείροντας τον διχασμό, τη διχόνοια και τον ζόφο στο λαϊκό σώμα και χωρίζοντας τον λαό σε αλληλοσπαρασσόμενες ιδιοτελείς μερίδες, προκειμένου να διαιωνίζουν την εξουσία τους μέσω του διαίρει και βασίλευε.
Η Χρυσή Αυγή διακρίνει αντίστροφα το κοινωνικό σώμα σε Έλληνες πολίτες, που αποτελούν τον λαό και σε ξένους, που αποτελούνται από τους νόμιμα φιλοξενούμενους αλλοδαπούς υπηκόους και το απόβλητο κοινωνικό ίζημα των λαθρομεταναστών και βροντοφωνάζει: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!».

Κατά την Χρυσή Αυγή λοιπόν αποτελούν το ίδιο «σώμα», τον ίδιο «λαό»: Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, μαζί με τους άνεργους!

Ο Βγενόπουλος, ο Βαρδινογιάννης και οι άλλοι τραπεζίτες, μαζί με τους εργάτες στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά!

Ο Λουκάς Παπαδήμος μαζί με τον Δημήτρη Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα!

Οι εφοπλιστές Λάτσης και Νιάρχος μαζί με τους ναυτεργάτες!

Ο Αλαφούζος και ο Μπόμπολας μαζί με τους εργαζόμενους του ALTER και της Ελευθεροτυπίας!

Όλοι αυτοί, μαζί, ένα «κοινωνικό σώμα» – «Έλληνες πολίτες»!

 

***


Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που εκνευρίζουν την Χρυσή Αυγή γιατί δεν καταλαβαίνουν απ' αυτά,  δεν συγκινούνται από την ανωτερότητα του «ελληνικού αίματος»... Ποιοι είναι αυτοί;....
«Η Αριστερά είναι οι πολλοί, ένα τσούρμο στρατολογημένο σε υπόγεια καπηλειά, εκεί που συναντώνται οι πιο αδίστακτες φιλοδοξίες και τα παρακολουθήματα τους η χθαμαλότητα, η ιταμότητα, “του πλούτου αχορταγιά και τση δόξας πείνα”... Η Χρυσή Αυγή είναι οι άριστοι, οι μοναδικοί, οι ευγενείς. ...που δεν επιτρέπουν σε ημιμαθείς με πασαλείμματα γνώσεων, συλλογές τσιτάτων να υποθηκεύουν το μέλλον της Ελλάδας. Προχωρούν ίσα μπροστά, δεν στέκονται στην άκρη με ρεβεράντζες και τσιριμόνιες, στην απολυταρχία των οπαδών του δόγματος του αίματος ...».

Είμαστε, λοιπόν, «ένα τσούρμο», και αυτοί είναι οι είναι «οι ευγενείς»...

 

***


Και τέλος ένα ακόμα τόσο δα μικρό εμπόδιο, μια ακόμα λεπτομέρεια... Αλλά οι ...γίγαντες του πνεύματος της Χρυσής Αυγής ξέρουν τι να κάνουν...
«Για την Χρυσή Αυγή δεν προηγείται η δημοκρατία, που χαρίζει στους ιδιώτες ατομικά δικαιώματα, αλλά η πατρίδα, που αναθέτει στους πολίτες πολιτικά καθήκοντα. Επομένως η δημοκρατία είναι χρήσιμη μόνον όταν υπηρετεί την πατρίδα. Και τα τελευταία τριάντα χρόνια η δημοκρατία δεν υπηρέτησε, αλλά εκθεμελίωσε και ξεπούλησε την πατρίδα! Καθήκον συνεπώς της Χρυσής Αυγής μέσα στην βουλή είναι η αποκατάσταση της πολιτικής τάξεως: Η πατρίδα και το καθήκον κάθε πολίτη προς αυτήν προεξάρχει, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς!».

 

«Καθήκον» λοιπόν, επίσημα δηλωμένο, της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και νεκρούς. Τόσο ωμά, τόσο κυνικά. 

Το λέει χωρίς να ανησυχεί ότι μπορεί να συγκινηθεί κάποιος από τους εισαγγελείς που υπηρετούν το νόμο... Γιατί στην πραγματικότητα τα ανοικτά καλέσματα του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του για κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων καθώς και τα ρατσιστικά του κηρύγματα για την ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι παράνομα.

Όμως η «δικαιοσύνη» είναι, όπως ξέρει ο κάθε νοήμων, τυφλή, κουφή, ανίκανη, ανάξια, μεροληπτική και δουλική – υπέρ των πλουσίων, των αντιδραστικών και του κατεστημένου, κι ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: