Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΡΟΣ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Αναδημοσίευση από www.iskra.gr

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
ISKRA : ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Η Iskra, χαιρετίζει, ως θετική και σημαντική, την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τηνκοινή δράση και συντονισμό των δυνάμεων της Αριστεράς, μέσα στους αγώνες, με προοπτική της συγκρότηση ''ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου''.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Συντοντιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστειλε επιστολή προς το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις και οργανώσεις της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικης Αριστεράς, με την οποία αναπτύσσει το πολιτικό, προγραμματικό και κινηματικό αγωνιστικό περιεχόμενο της πρωτοβουλίας της, καλώντας ταυτόχρονα,  σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την επιστολή της συγκεντρώνει την προσοχή της σε δύο θεμελιώδη σημεία
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
ΠΡΩΤΟ: Το συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, της δράσης των δυνάμεών της Αριστεράς για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων, (όπως των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και αλλού). Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη διαδήλωση και την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους, των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
ΔΕΥΤΕΡΟ: Τη σταθερή κοινή δράση των δυνάμεών της Αριστεράς στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Συγκεκριμένα:
Πιο αναλυτικά στην επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται η ανάγκη ''συμβολής των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να υπάρξει η πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, έξω από την λογική και ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της αστικής πολιτικής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου συνδικαλισμού. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος''.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Ως βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης της Αριστεράς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει τα παρακάτω αιτήματα: α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τους συνοδεύουν.β) Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέουςγ) Έξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωσηδ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχοε)Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερές συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Ιδιαίτερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζει ότι κοινή δράση μπορεί να συγκροτείται και να αναπτύσσεται''με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης. Με σεβασμό στις απόψεις και την αγωνιστική δράση της''.
Διευκρινίζεται επίσης στην επιστολή, πως ''με βάση τις υπαρκτές προγραμματικές διαφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου''. Ωστόσο, προτείνει ''το συντροφικό διάλογο και αντιπαράθεση, στο μαζικό κίνημα και μπροστά στους εργαζόμενους ή και με άλλες μορφές, για την πολιτική και στρατηγική προοπτική του αγωνιστικού μετώπου, ώστε να μην εκφυλίζονται οι υπαρκτές πολιτικές και θεωρητικές διαφορέςστην Αριστερά σε έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο», σε βάρος των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης''.
Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πηγή:www.iskra.gr

1 σχόλιο:

nikos1917 είπε...

Γεια σας σύντροφοι
Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και την προσπάθεια για έναν ειλικρινή διάλογο των κομμάτων της αριστεράς.
θα ήθελα να εκφράσω 2 διαφοροποιήσεις-ερωτήσεις ως προς το περιεχόμενο του προγραμματικού πλαισίου για κοινή δράση της Αριστεράς.
1ο Στο αίτημα "δ" προτείνεται η "Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση... όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν..." Ερώτηση 1η: Στις μεγάλες επιχειρήσεις που δε κλείνουν δε πρέπει να υπάρξει εθνικοποίηση-κρατικοποίηση;
2ο Στο αίτημα "ε" προτείνεται στο τέλος η "...ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου" Ερώτηση 2η: Χρειαζόμαστε το κεφάλαιο για να το φορολογούμε; Ο πλούτος που παράγουμε δε μας ανήκει εξολοκλήρου;
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ