Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Με την αριστερά να κάνουμε τον εφιάλτη τους πραγματικότητα ! Άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ


Αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να αναβάλλουν επ' αόριστον τις εκλογές, οι τροϊκανοί και οι υποτελείς τους μεθοδεύουν ωμή παρέμβαση με στόχο να εκβιάσουν τη λαϊκή ψήφο, δηλαδή να ματαιώσουν την ελεύθερη έκφραση του λαού και να... αγοράσουν κυβέρνηση!
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κλ. Γιούνκερ, διορισμένος κοινοτικός αξιωματούχος, με τη δύναμη των τοκογλύφων απειλεί τους Έλληνες ότι, αν δεν ψηφίσουν μνημονιακά, ώστε να προκύψει συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, αν ενισχυθεί η αριστερά, τότε θα τεθεί θέμα ακύρωσης του δανείου.
Στην ίδια κατεύθυνση, ο Αντ. Σαμαράς επιτίθεται στην αριστερά και της χρεώνει τη... χρεωκοπία, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος καλωσορίζει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο μέτωπο κατά της αριστεράς, στην οποία καταλογίζει ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.
Πρόκειται για χυδαία ψηφοθηρία πάνω στις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών. Ο Γιούνκερ θέτει τη θηλιά και οι εγχώριοι μνημονιακοί πολιτικοί τη σφίγγουν, συμπράττοντας εκ των προτέρων στην ακύρωση της δυνατότητας του λαού να επιλέξει άλλο δρόμο. Η παρέμβαση Γιούνκερ όμως δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Αποτελεί μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη για πειθαναγκασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας Μέρκελ - Σαρκοζί. Με αυτή την έννοια συνιστά δραματική προειδοποίηση η δήλωση του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, με αφορμή τη γερμανική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας, ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μονόδρομος, διότι διαφορετικά τα φαντάσματα του παρελθόντος θα απειλήσουν και πάλι την ειρήνη. Πρόκειται στην ουσία για απάντηση στην ψυχροπολεμική παλινδρόμηση των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε.
Αν όμως οι τροϊκανοί δεν δεσμεύονται για την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, γιατί αυτή αποτελεί διεθνή υποχρέωση, μονομερώς, για την Ελλάδα, όπως με τόση ευκολία υποστηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ.; Αν ο Γιούνκερ θέτει υπό την αίρεση των εκλογικών αποτελεσμάτων την εφαρμογή της λεόντειας δανειακής σύμβασης, τότε ο ελληνικός λαός μπορεί να κουρελιάσει τις δεσμεύσεις αυτές.
Να μην δεχτούμε περαιτέρω εξευτελισμό της δημοκρατίας και ταπείνωση της χώρας. Να επιστρέψουμε τον εκβιασμό. Να αποδεχθούμε την πρόκληση: Μόνο μαζί με την αριστερά, με ισχυρή την αριστερά, μπορούμε να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, γυρίζοντας τις εξελίξεις από την ύφεση στην ανάπτυξη και από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό στη δημοκρατία. Να τους απαντήσουμε ότι η δημοκρατία μας δεν είναι για πούλημα, ότι δεν θέλουμε "αγορασμένες κυβερνήσεις".

ΠΗΓΗ-ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: