Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Για το σεμινάριο που διοργανώνουν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ.


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ενημερώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, όλο τον ελληνικό λαό.


 Ετοιμάζονται νέες περιπέτειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης. Οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται με φόντο την αδυναμία διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου στην περιοχή.
Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, διοργανώνεται ημερίδα την Πέμπτη 16/2, στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών από το ΕΛΙΑΜΕΠ με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Ομιλητές εκτός από τον αρχιφονιά (γ.γ. του ΝΑΤΟ) Αντερς Φογκ Ράσμουσεν θα είναι και άλλα γνωστά ή άγνωστα στο λαό μας τρωκτικά (δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ).

Σα να μην έφταναν όλα τα σεμινάρια που διοργανώνουν οι επιχειρήσεις μαζί με πρυτανείες, διοικήσεις και παρατάξεις του κεφαλαίου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, τώρα πιστοποιητικά θα μοιράζει και το ΝΑΤΟ μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αφού καλούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος η λυκοσυμμαχία θα δώσει και πιστοποιητικό παρακολούθησης! Νομίζουν πως οι φοιτητές θα πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάολο για ένα πιστοποιητικό!!!
Παρόλα αυτά, το γεγονός και μόνο ότι θεωρείται κίνητρο για την προσέλκυση φοιτητών η χορήγηση «πιστοποιητικού», σημαίνει ότι αναγορεύεται σε «προσόν» για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους η γνώση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και κυρίως η ενσωμάτωση σ' αυτή και η υπηρέτησή της.
Αυτό λοιπόν εξυπηρετεί το αστικό πανεπιστήμιο και όποιοι θέλουν να το υπερασπιστούν. Την υποταγή, τη διαιώνιση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε δεν έχουν σταματήσει έρευνες από ιδρύματα που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Θέλουν τους νέους κρέας για τα κανόνια τους και
τους νέους επιστήμονες «νεκρά μυαλά» για τα δολοφονικά τους σχέδια, υπερασπιστές της βάρβαρης πολιτικής τους.

Το δηλώνουν άλλωστε και μόνοι τους: Το σεμινάριο θα γίνει ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σχετικά με την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος, αλλά και ειδικά ζητήματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος. Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον γγ του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Άγκυρα περιλαμβάνονται η επιτάχυνση των τεχνικών ζητημάτων αναφορικά με την «αντιπυραυλική ασπίδα», την «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν.
Δεν μας λένε όμως. Θα διδάξουν στο σεμινάριο τους για την επέμβαση στην Κορέα; Για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Για την εισβολή σε Ιράκ και Αφγανιστάν; Θα πουν για το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού; Για την τρομοκρατική επιχείρηση «κόκκινη προβιά» που έγινε με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο; Για τις έξυπνες πράσινες και οικολογικές βόμβες που σκότωναν νεογέννητα; Για τα Ίμια και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;

Κανείς στο σεμινάριο φονιάδων, ιμπεριαλιστών

Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, όλους τους μαζικούς φορείς να πάρουν απόφαση καταδίκης. Να αυξήσουν την επαγρύπνηση και την ετοιμότητα τους.

Έξω το ΝΑΤΟ από τα πανεπιστήμια. Αποδέσμευση της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Τώρα αγώνας για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: