Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .Προβοκάτσιες από ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ σε βάρος του ΚΚΕ



Την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με στόχο των εκφοβισμό του λαού και την ανάσχεση του λαϊκού κινήματος, κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης - κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού. Αφορμή αποτέλεσαν οι προκλητικές προβοκατόρικες δηλώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. περί εμπλοκής και του ΚΚΕ σε πρακτικές κουκουλοφόρων.
Συγκεκριμένα: Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιος Πλεύρης είπε πως «ούτε προβοκάτσια είναι, ούτε παρακράτος είναι. Είναι η αριστερά, η ακροαριστερά, η επαναστατική αριστερά που αισθάνεται ότι έχει την ευκαιρία και έχει ονειρώξεις ότι θα κάνει τον τέταρτο γύρο.
Τα παραμύθια να τελειώσουν! Οταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της βγαίνει η αριστερά και λέει ότι χτύπησε παραπάνω η αστυνομία». Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να δηλώσει πως «τα παιδιά των ΜΑΤ σώζουν αυτήν τη στιγμή τη δημοκρατία για να μην μπει η επαναστατική αριστερά μέσα να κάψει το Κοινοβούλιο». Είναι γνωστοί στις προβοκάτσιες. Θυμίζουμε ότι το Μάη του 2010, την ώρα που ακροδεξιοί, φασιστοειδή, ομάδες χούλιγκαν, μπράβων κ.ά. βρίσκονταν έξω από τη Βουλή και επιχειρούσαν να μπουν μέσα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης είπε πως το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν και να κάψουν τη Βουλή. Η προβοκάτσια είχε αποκαλυφθεί άμεσα από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ο προέδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας χτες για τα γεγονότα της Κυριακής, δήλωσε: «Ηταν μία πρόβα τζενεράλε και η αντίδραση της πολιτείας έδειξε πως δεν είναι έτοιμη. Βρίσκομαι σε κατάσταση αγωνίας αφού ούτε αυτό το σχεδόν προγραμματισμένο και αναμενόμενο δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν για το ποιος θα διαφυλάξει τον τόπο από κάτι πιο οργανωμένο. Εάν ένα βράδυ αποφασίσουν να κάνουν τη μεγάλη ρήξη ποιός εξασφαλίζει την κοινωνία;». Στην ουσία, ζητά από το αστικό κράτος να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την καταστολή, θέλει το εργατικό λαϊκό κίνημα «στο γύψο». Και μάλιστα τα λέει όλα αυτά όταν το όργιο καταστολής ξεκίνησε αναίτια λίγο πριν τις 5.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και στη συνέχεια συντονισμένα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν για να υλοποιήσουν ένα προμελετημένο σχέδιο.
Σε παρόμοιες επικίνδυνες λογικές κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔΝίκος Δένδιας, υποστηρίζοντας ότι «η νομιμοποίηση της αριστεράς στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας περνά μέσα από την ενίσχυση ή έστω την ανοχή τέτοιων πρακτικών»,αναφέροντας πως «η αριστερά πρέπει να επανέλθει στη λογική κι έχει υποχρέωση, εφόσον έχει συνομολογήσει το Σύνταγμα της χώρας, να συνομολογήσει και την προστασία των εννόμων αγαθών, που το Σύνταγμα αυτό εξασφαλίζει».

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: