Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ένα σπίτι για κάθε άστεγο…είναι αυτονόητο δικαίωμα!

Ένα σπίτι για κάθε άστεγο…είναι αυτονόητο δικαίωμα!

Η ακραία κατασταλτική αντιμετώπιση του Δημάρχου Αθήνας και τέως Συνηγόρου του Πολίτη Γ. Καμίνη σε βάρος των αστέγων και των πολιτών που κινητοποιήθηκαν υπέρ των αστέγων  έφερε στο προσκήνιο την βάρβαρη αντιμετώπιση σε βάρος της ζωής  χιλιάδων ανθρώπων που επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και οι διαχειριστές των πολιτικών της Τρόικα και του Μνημονίου. Έστειλαν την Αστυνομία σε βάρος της συνέντευξης τύπου που οργάνωσε η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» την Δευτέρα 30/1 ενώ χθες έστειλαν τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το κλειστό κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας.

Οι άστεγοι πληθαίνουν  τα τελευταία χρόνια διότι η κατοικία δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα στα χέρια αδίστακτων Τραπεζιτών, τοκογλύφων, πιστωτικών ιδρυμάτων που αρπάζουν τα σπίτια για να ξεπληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια στα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα, χώροι που μπορούν να στεγάσουν κόσμο παραμένουν κλειστοί στα χέρια κερδοσκόπων και φορέων του κράτους, της Εκκλησίας και των Τραπεζών περιμένοντας καλύτερες μέρες για κερδοσκοπική και επενδυτική δράση.  Η αθλιότητα της υποταγής των πιο αυτονόητων ανθρώπινων αναγκών στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου και των παιχνιδιών του real estateΕίναι ώρα να ξεσηκωθούμε απέναντι στο κυνισμό και την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων και των εγκάθετων τους Δημάρχων που ακόμη και μέσα στο πολικό ψύχος στέλνουν τα ΜΑΤ… για να φυλάνε έτοιμες αλλά κλειστές δομές στέγασης.  Να απαιτήσουμε ένα σπίτι για το κάθε άστεγο. Να διεκδικήσουμε τα ξενοδοχεία που κλείνουν οι μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες αφήνοντας στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, χωρίς να καταβάλλουν τις εισφορές τους να περάσουν στο δημόσιο κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων ανοίγοντας την προοπτική της άμεσης στέγασης των χιλιάδων αστέγων που πεθαίνουν στους δρόμους αβοήθητοι. Να διεκδικήσουμε να περάσει η περιουσία σε κατοικίες της Εκκλησίας και των Τραπεζών κάτω από τον ίδιο έλεγχο και να διανεμηθούν τα σπίτια εδώ και τώρα.
Δεν περιμένουμε! Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων να πρωτοστατήσουν σε αυτή τη προοπτική υψώνοντας ασπίδα προστασίας για τις επερχόμενες αρπαγές σπιτιών που προκαλούν οι άγριες περικοπές μισθών, το νέο μισθολόγιο πείνας και οι απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: