Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση κατά της λιτότητας !


Λισαβόνα


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο την πλατεία του Παλατιού της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και στα μέτρα που περιέχονται στο πρόγραμμα επίθεσης της τρόικας, το οποίο συναποφασίζει, επικροτεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Πάνω από 300.000 άνθρωποι απ' όλη την Πορτογαλία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Πορτογαλίας (CGTP-IN) έφθασαν από τέσσερις ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 30 χρόνων.
Με πανό, συνθήματα και σημαίες έδειξαν την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων. Εξέφρασαν την οργή και την αντίθεσή τους στην εκμετάλλευση, τις ανισότητες και την εξαθλίωση, όπου ήδη έχει οδηγηθεί ο λαός με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, μιας και ανάμεσα στα άλλα περικόπτονται οι ημέρες αδείας, καταργούνται επίσημες αργίες, μειώνονται οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης, περικόπτονται οι αποδοχές στις υπερωρίες κ.ά. Η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν καταφτάσει στη χώρα αντιπροσωπεία της τρόικας για την τριμηνιαία «αξιολόγηση» της εφαρμογής των μέτρων.
Η «CGTP-IN» κάλεσε τους χιλιάδες εργατοϋπάλληλους να εντατικοποιήσουν με όλες τις μορφές την πάλη τους, ενώ ήδη προγραμματίζονται νέες διαμαρτυρίες το προσεχές διάστημα, με καθημερινό αγώνα στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: