Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι-Δολοφονίες αμάχων από την τουρκική αεροπορία



Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστική έρευνα για την εγκληματική αυτή ενέργεια και την παραπομπή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη
Η δολοφονία δεκάδων αμάχων πολιτών από δυνάμεις της τουρκικής αεροπορίας την περασμένη εβδομάδα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ αποτελεί πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά ενέργεια απαράδεκτη για χώρα που επιθυμεί την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστική έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εγκληματική αυτή ενέργεια και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη. Οφείλει επίσης να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως καταγωγής.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το δολοφονικό χτύπημα των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά αμάχων και συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία που θα ξεκινήσει στις 17.00 στα Προπύλαια.
Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: