Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων : Συμμετέχουμε στην παναττική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη, 17 Γενάρη στις 11:00 στην Ομόνοια, με το ΠΑΜΕ!


17 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
Οι μαθητές δεν σκύβουμε το κεφάλι! Θα κατεβαίνουμε στους δρόμους …
 …… Όσο βλέπουμε τους γονείς μας να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα!
…… Όσο στα σχολεία μας συνεχίζει να υπάρχει άθλια κατάσταση.
…… Όσο καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον μας

  …… Όσο βλέπουμε τους γονείς μας να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Η κυβέρνηση που έχει φτιάξει η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η Ε.Ε. έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας.  Παίρνουν συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα σπρώχνοντας τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Μας βάζουν κι άλλους φόρους και χαράτσια με την απειλή να μας κόψουν το ρεύμα. Ταυτόχρονα μπουκώνουν με χρήμα τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές με σκοπό να σωθεί η τσέπη τους και εμείς να ζούμε στη φτώχεια. Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές είναι αυτοί που πλουτίζουν από την δουλειά των γονιών μας και ταυτόχρονα τους απειλούν με μειώσεις μισθών και ελαστικά ωράρια, τους απολύουν.
  ……Όσο στα σχολεία μας συνεχίζει να υπάρχει άθλια κατάσταση. Μας στριμώχνουν σε αίθουσες χωρίς να έχουμε ακόμα βιβλία, λείπουν καθηγητές, δεν έχουμε πετρέλαιο, κόβουν μαθήματα που χρειάζονται για τις εξετάσεις. Οι σχολικές επιτροπές έχουν άδεια ταμεία και με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012 που ψήφισαν έκοψαν 57,8% από τα ψίχουλα που έδιναν έως τώρα για την παιδεία. Φτάσαμε στο 2012 για να βλέπουμε συμμαθητές μας να λιποθυμάνε από την πείνα! Τους επιστρέφουμε τις ψευτο «φιλανθρωπίες» τους. Η φτώχεια, η πείνα, η ανεργία δεν είναι ντροπή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους γιατί γι’ αυτό που ζούμε δεν ευθυνόμαστε εμείς. Τους απαντάμε με οργάνωση σε κάθε τάξη, σχολείο και γειτονιά για να μην πληρώσουμε την κρίση τους εμείς και οι εργαζόμενοι γονείς μας.
  ……Όσο καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον μας στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Μας προορίζουν να δουλεύουμε με «συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας» όπως ονομάζουν την τζάμπα δουλειά μέχρι τα 26 μας… Μας θέλουν αμόρφωτους, πειθήνιους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα για να πλουτίζουν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς τους: κάθε λίγους μήνες, όποτε έρχεται η τρόικα μας απειλούν να δεχτούμε και νέα σκληρά μέτρα γιατί «αλλιώς θα οδηγηθεί η χώρα στην πτώχευση»… Η αλήθεια είναι όμως πως οι οικογένειές μας έχουν ήδη πτωχεύσει..
Οι  Χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο!
Οι 400 εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εδώ και 2 μήνες βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου και δίνουν ηρωική μάχη για την ίδια τους τη ζωή, την ζωή των παιδιών τους. Δεν δέχτηκαν να δουλέψουν στη φωτιά και στο σίδερο για 500 ευρώ. Διάλεξαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και κατέβηκαν ενωμένοι σαν μια γροθιά σε απεργία. Οι απεργοί χαλυβουργοί έχουν δώσει σε όλους μας μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μάθημα τιμής και αξιοπρέπειας διαλέγοντας τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Τον ίδιο δρόμο έχουν διαλέξει και εργαζόμενοι σε άλλους χώρους δουλειάς κατεβαίνοντας σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.
Η απεργία των Χαλυβουργών μας ανέδειξε πως στις πύλες των εργοστασίων συγκρούονται δύο κόσμοι. Από την μία οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» που θέλουν σήμερα τους γονείς μας και αύριο εμάς να δουλεύουμε με μισθούς πείνας – χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργαζόμενοι γονείς μας που στηριζόμενοι ο ένας στον άλλον παλεύουν για τη μόρφωση και τη ζωή μας.
Η φωτιά που άναψε στη «Χαλυβουργία» και σε άλλους εργασιακούς χώρους να ανάψει
σε κάθε τάξη-σε κάθε σχολείο-σε κάθε γειτονιά!
Μόνος δρόμος μπροστά μας να παλέψουμε οργανωμένα και περιφρουρημένα στο πλευρό των γονιών μας για να μην γίνουμε σύγχρονοι δούλοι όπως μας θέλουν. Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι γονείς μας αφορά και εμάς, γι’ αυτό και συμμετέχουμε στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες στο πλευρό και του ΠΑΜΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις και θα τη βάλουμε!
Η απεργία να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και συνολικά στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.
Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας!
Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας, για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωση μας. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις ΔΕΚΟ. Δωρεάν πετρέλαιο, νερό και ρεύμα στα σχολεία.
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ευρώ για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων. Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές και εργαστηριακό εξοπλισμό για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία. Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές. Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωση μας.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Κατασκευή με ευθύνη του κράτους εργαστηρίων χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών.
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά.
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δράσης των μαθητικών συμβουλίων, των αγώνων μας. Ανεμπόδιστη είσοδος των συνδικάτων στα σχολεία, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ για ενημέρωση των μαθητών.
  • ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σχολείο με κοινό πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε τάξη για όλους, που θα μορφώνει όλους το ίδιο χωρίς εξαίρεση. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 20 και για τα εργαστήρια σε 10 μαθητές. Όχι στα τμήματα με 30 μαθητές.
  • ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους γονείς μας. Μέτρα προστασίας για τους άνεργους γονείς μας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών για να μπορούν όλοι οι μαθητές να φοιτούν ανεμπόδιστα στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!
Στηρίζουμε τον αγώνα τον γονιών μας για να μην πληρώσουν τα χαράτσια που ρημάζουν το ήδη μικρό εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των συμμαθητών μας που τους κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζονται, δεν τα βγάζουν πέρα.
Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι, στο πλευρό των εργαζομένων και των αγωνιστών φοιτητών!
  1.   Προχωράμε σε Γενικές συνελεύσεις, οργανώνουμε συζητήσεις σε κάθε τάξη, σε κάθε σχολείο για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Να συνεδριάσουν τα Τοπικά Συντονιστικά σε κάθε γειτονιά! Συμμετέχουμε στη Συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας το Σάββατο 14 Γενάρη, στις 18:00, στην αίθουσα του σωματείου λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
  2.   Κάνουμε εξορμήσεις στα υπόλοιπα σχολεία της γειτονιάς, καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.
  3. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους απεργούς. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε χρήματα, τρόφιμα κ.α.
  4.  Συμμετέχουμε στην παναττική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη, 17 Γενάρη στις 11:00 στην Ομόνοια, με το ΠΑΜΕ!

1 σχόλιο:

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Ερευνα εργατικού δυναμικού: Οκτώβρης 2011
http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/01/2011.html