Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Καμία θυσία για ένα χρεοκοπημένο σύστημα!


ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!  
Mε τα επιτελεία της κυρίαρχης τάξης σε κρίση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ξαναπιάνουν το νήμα των πρόσφατων εκρηκτικών τους κινητοποιήσεων, ο φετινός Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός και υπόσχεται να ξαναζωντανέψει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

Όλοι πλέον ομολογούν ανοιχτά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΟΠΙΑ της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης-επιχειρηματιών, που μετά τις θριαμβολογίες για το διαβόητο νέο σύμφωνο "διάσωσης" της Ελλάδας της 21ης Ιούλη, βρίσκονται ξανά μπροστά στον πανικό που προκαλεί η επιδείνωση της κρίσης διεθνώς με νέα βουτιά στην ύφεση, κραχ στα χρηματιστήρια, με την ολοκληρωτική αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και του «Μεσοπρόθεσμου», με το χρέος «εκτός ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στην ίδια την «Μέκκα του καπιταλισμού» - τις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η ανεργία και η φτώχια απλώνονται στην κοινωνία.

 «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ –ΚΑΙ ΠΑΛΙ- ΑΛΗΤΕΣ» ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ
Όσα ψέματα και προπαγάνδα κι αν χρησιμοποίησαν τα τελευταία 2 χρόνια, η κυβέρνηση, οι «σοφοί τεχνοκράτες» του κεφαλαίου και ο συρφετός των ΜΜΕ, όση καταστολή και αν επιστράτευσαν, δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγώνες μας.Και σήμερα οι φοιτητές απαντούν με μαζικές καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ δίνοντας το σύνθημα για γενικευμένους αγώνες σε όλη την εκπαίδευση ενάντια στις περικοπές που κλείνουν σχολεία, αφήνουν Δημοτικά χωρίς δασκάλους και Λύκεια χωρίς βιβλία. Ας λυσάνε τα παπαγαλάκια της εξουσίας! Ας λένε του φοιτητές αλήτες! Έτσι λέγανε πάντα τους αγωνιζόμενους. Οι φοιτητές ξεσηκώνονται για να μην αφήσουν την κυβέρνηση – εντολοδόχο της ΕΕ, των επιχειρηματιών και των ιδιοκτητών των «κολλεγίων»- να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο, μετατρέποντάς το σε ένα φτηνό «μπακάλικο» που θα πουλάει ότι θέλει ο κάθε επιχειρηματίας, χωρίς δωρεάν παροχές, άσυλο και δημοκρατία. Μια φορά ήταν τα τανκς των συνταγματαρχών, σήμερα δεν θα επιτρέψουμε να εισβάλουν τα τανκς της αγοράς...  
Για άλλη μια φορά ο ξεσηκωμός της νεολαίας μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης για τον ξεσηκωμό όλων των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που θέλουν να τους ξανακάνουν υποταγμένους και άβουλους σκλάβους του κεφαλαίου, για να ανατραπεί άμεσα η κυβέρνηση, οι συνεταίροι της και το σφαγείο της Τρόικα. 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Μέσα στην τρικυμία της κρίσης και της οργής της πλειοψηφίας του κόσμου, η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου προσπαθεί να επιβιώσει αναζητώντας συναινέσεις, στη ΝΔ, στην Μπακογιάννη και στους φασίστες του ΛΑΟΣ. Μαζί ψήφισαν την κατάργηση της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, μαζί χειροκροτάνε για τους γάμους των τραπεζών και το χορό των εκατομμυρίων για τους τραπεζίτες, μαζί θέλουν να επιβάλουν μια «ισχυρή κυβέρνηση», που είτε πριν είτε μετά από «πρόωρες εκλογές», θα προσπαθήσει ξανά να κόψει μισθούς, συντάξεις, δουλειές, ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν κι άλλο τις ζωές μας. Πλούτος υπάρχει και είναι τεράστιος. Είναι αυτός που παράγουμε εμείς! Είναι τα 600 δις των ελλήνων καπιταλιστών κρυμμένα στα σεντούκια της Ελβετίας και στους άλλους φορολογικούς παραδείσους. Είναι τα τρις της δικής μας υπερεκμετάλλευσης που έγιναν «φούσκες» από τους κάθε λογής κερδοσκόπους, αστρονομικές πολεμικές δαπάνες, κέρδη στις τσέπες των λίγων.
Ξαναπιάνουμε παντού το νήμα με τις πανεργατικές απεργίες και τις εργατικές αντιστάσεις της περασμένης περιόδου. Οι καταλήψεις και οι απεργίες στις σχολές και στα σχολεία, οι νέες συγκεντρώσεις στις πλατείες ξεκινώντας από τις 3 Σεπτέμβρη, η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας. Να συγκρουστούμε με τον βάρβαρο καπιταλισμό της εποχής μας, με την πολιτική που εξυπηρετεί το κέρδος της ελάχιστης «συντεχνίας» των τραπεζιτών και των βιομήχανων. Να επιβάλουμε στάση πληρωμών και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου και ληστρικού « χρέους», να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ αυτό το μηχανισμό επιβολής αντιλαϊκών πολιτικών για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν για την ζωή και το μέλλον τους, ναεθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπαίνοντας κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων και της κοινωνίας, να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξειςνα πληρώσει επιτέλους το κεφάλαιο –και όχι οι εργαζόμενοι και οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες - για να υπάρχουν λεφτά για τα δημόσια αγαθά, να μειωθούν οι ώρες δουλειάς για να βρουν δουλειά τα εκατομμύρια των ανέργων, για δημόσια – δωρεάν παιδεία-υγεία, για ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον ενάντια στην επέλαση των fast-track «επενδυτών».
Να πετάξουμε από πάνω μας όλον αυτό τον σάπιο και διεφθαρμένο αστικό πολιτικό κόσμο της διαφθοράς και της λαμογιάς, να αντλήσουμε εμπειρίες και συμπεράσματα από την ιστορία των εξεγέρσεων, για να οικοδομήσουμε ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια «δημοκρατία των εργαζόμενων», που θα ελέγχεται από τις δυνάμεις τις εργασίας και θα τις απελευθερώνει στην υπηρεσία της ικανοποίησης των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. Να ξανακάνουμε τα σωματεία και τους συλλόγους όργανα συλλογικής δράσης για την αντίσταση και την ανατροπή, να γεμίσουμε τις « πλατείες», με συνελεύσεις και δημοκρατία του αγώνα, να οικοδομήσουμε τα δικά μας «όργανα αγώνα». Σε αυτά επιβάλλεται να συμβάλλει η αριστερά, με την αναγκαία ανατρεπτική κοινή δράση της αφήνοντας τις αυταπάτες για «κυβερνητικές λύσεις» και «αλλαγή της ΕΕ», και τους αδιέξοδους «μοναχικούς δρόμους» και τον «εμφύλιο» μέσα στο κίνημα. 
Αυτός είναι ο δικός μας «μονόδρομος», ο δρόμος της ανατροπής του καπιταλισμού και της εξέγερσης, ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε μιαν άλλη ανθρώπινη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: