Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΧΙΩΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ‏.


 

Λέγοντας  ότι είναι κρίσιμες οι ώρες ,ότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν πρέπει να χαθεί λεπτό από την οργανωμένη αντίδραση των εργατοϋπαλλήλων κάθε ηλικίας, δεν το κάνουμε ούτε για να μεγεθύνουμε τα  πράγματα ούτε γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτές.

Εντείνεται ο πόλεμος κυβέρνησης πλουτοκρατίας και ΕΕ απέναντι στο Λαό αλλά και σχεδιασμοί για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή, να την δέσουν χειροπόδαρα σε αστικές επιδιώξεις.


Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα  στους νέους εργάτες στις εργάτριες, στους ανέργους , στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται στα θρανία, στο νέο κόσμο που βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Με την κοροϊδία και τον εκβιασμό ότι θα μειώσουν την ανεργία  θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει στο στόχαστρο το νέο κόσμο και αυτά είναι τα σημεία με τα οποία συμφωνεί η ΝΔ. Δηλαδή να δουλεύουν οι νέοι ως τα 25 τους αμειβόμενοι με 500 ευρώ,  να  διευρυνθούν από τα δυο στα τρία χρόνια οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή  διαρκή ομηρία,   να διαλυθεί ο  σταθερός χρόνος εργασίας με 6 μηνες 10ωρη απλήρωτη δουλειά κι άλλους 6 με 4ωρα και κομμένους μισθούς ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας. Αυτά έρχονται να προστεθούν στην επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου από 2 σε 12 μήνες, στην επέκταση του καθεστώτος της «μαθητείας»  οπού παιδιά 15 με 18 ετών δουλεύουν με το 70% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και χωρίς ένσημο.

Κανένας νέος  είτε βρίσκεται στο σχολείο, είτε στη μαθητεία, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε είδη είναι στην παραγωγή ή στις λίστες της ανεργίας να μη δεχτεί να ζήσει έτσι. Να οργανωθεί να αντισταθεί , μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος , του οργανωμένου λαϊκού - σπουδαστικού  -μαθητικού κινήματος. Καθένας να δώσει και να πάρει πολλαπλάσια  δύναμη.

Τα μέτρα είναι νέα αλλά εδώ και χρόνια τα επεξεργάζονται.
Γι αυτό θυμίσαμε τις δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού που από το 2004 ζητάει οι νέοι που βγαίνουν στη παραγωγή να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Ότι αντίστοιχα μέτρα υλοποιούνται σε χώρες της ΕΕ. Στόχο έχουν ξεκινώντας από τη νεολαία να τα γενικεύσουν. Γενιά με γενιά να βυθίζεται στην εκμετάλλευση, να μειώνεται η τιμή της εργατικής δύναμης. Αποτελούν στρατηγικής σημασίας μέτρα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Για να ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, κατακτήσεις των εργαζομένων στις καπιταλιστικές χώρες προηγούμενων δεκαετιών που δόθηκαν κάτω από το βάρος των πρωτόγνωρων δικαιωμάτων που είχαν οι εργαζόμενοι στις σοσιαλιστικές χώρες.

Πέρα από λάθη και αδυναμίες στην πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού,που το ΚΚΕ τις μελετά ώστε η νέα έφοδος να είναι τελειωτική, ήταν και είναι ο σοσιαλισμός επικίνδυνο παράδειγμα για τη πλουτοκρατία. Ο εφιάλτης της.

Η ανεργία που επικαλείται η υπουργός είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Παιδί του. Την αξιοποιεί ως κολυμπήθρα του συλωάμ για τα βάρβαρα μέτρα ενώ αποκλείουν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους από επιδόματα και παροχές

Η ανεργία υπάρχει επειδή δεν αξιοποιούνται σχεδιασμένα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας οι παραγωγικές δυνατότητες για τα λαϊκά συμφέροντα, επειδή αναγκάζονται να εργάζονται όσοι είναι στην παραγωγή περισσότερο πιο εντατικά και με λιγότερα, διατηρώντας ταυτόχρονα ο καπιταλισμός μια εφεδρεία εργατικού δυναμικού έτοιμοι να δουλέψει με τους χειρότερους όρους .

Κανένας άνεργος δεν ευθύνεται για τη θέση του. Ο καπιταλισμός είναι κοινωνία ευκαιριών για τους καπιταλιστές όχι για το Λαό.

Μπροστά στη νέα λαίλαπα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται με  εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στα παιδιά τους.


Και οι ίδιοι να  εμπιστευτούν τη δύναμή τους , τα δικά τους συμφέροντα, να τα ξεχωρίσουν από αυτά του κεφαλαίου, των κομμάτων του, των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος .
Τώρα πιο αποφασιστικά να εμπιστευτούν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Να προβληματιστούν ποιοι και για τι θέλουν αφεντικά και δούλοι μαζί να είναι όλοι. Ποιοι και γιατί από τη μια πολεμούν και προβοκάρουν το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις και από την άλλη οι ίδιοι προσπαθούν να το βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με τις δυνάμεις που υπερασπίζουν το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς.
Ποιοι και γιατί θέλουν να περάσουν αντιδραστικά ιδεολογήματα του στυλ έξω όλα τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα.

Το ΚΚΕ πριν ακόμα να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
είχε προειδοποιήσει για τη θύελλα που έρχεται .

Αποκάλυψε το χαρακτήρα της  καπιταλιστικής κρίσης κόντρα στις διάφορες αστικές και οπορτουνιστικές θεωρίες
που θέλουν να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα, να το μασκαρέψουν, για να  έχουν  το Λαό με τη πλάτη στο τοίχο.

Αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και δυνάμεων, το ρόλο τους στο τσάκισμα του Λαού, στο να ξελασπώσουν τους κεφαλαιοκράτες από την κρίση, να διαχειριστούν τις κόντρες μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου για το ποιος και πόσο θα χάσει ποιος θα βγει κερδισμένος. Αποκάλυψε τους σχεδιασμούς τους ανάλογα με τις εξελίξεις ακόμα και να αλλάξει το πολιτικό της προσωπικό η αστική τάξη

 Ότι τα παζάρια, οι συμφωνίες στην ΕΕ , τα δάνεια, τα χρέη , δεν έχουν καμιά σχέση με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.
Ότι θα υπάρχουν κύματα αντιλαϊκών μέτρων ανάλογα με τις αντιθέσεις και το καλμάρισμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Θα είναι μόνιμα όσο κυριαρχούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονωπόλια πάνω στην οικονομία γιατί αφορούν μέτρα στρατηγικής σημασίας, προαποφασισμένα για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας τους, σε βάρος της ζωής και της ύπαρξης των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα των νέων που μπαίνουν στην παραγωγή , των νέων που καταστρέφονται ως παραγωγική δύναμη με την ανεργία.

Καλέσαμε σε πόλεμο στο πόλεμο που κύρηξαν στο Λαό κυβέρνηση ΕΕ πλουτοκρατία, σε οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία σε αντεπίθεση για να σταματήσει η κατηφόρα, να μη πληρώσουμε τη κρίση, το χρέος, τα αδιέξοδα του συστήματός.

 Καταθέσαμε  τη μόνη λύση προς όφελος του λαού αναλυτικά απλά και καθαρά, τη προοπτική της Λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Κόντρα στο μαρασμό και την απαξίωση των παραγωγικών δυνάμεων και των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.
Και δεν μείναμε στα λόγια.
Οι κομμουνιστές μαζί και με άλλους αγωνιστές εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους από τους χώρους της μαθητείας και της εκπαίδευσης, μπήκαν  στη φωτιά της μάχης αντιμετωπίζοντας όλες τις συνέπειες .
Καλλιεργήθηκε  έτσι η αγωνιστική ανυπακοή, στραπατσαράστικε η αστική νομιμότητα που επιβάλει τη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, τη δουλειά μέχρι το τάφο, τη μείωση του εργατικού εισοδήματος. Που νομιμοποιεί την παιδική ανήλικη εργασία το να δουλεύουμε από τα 15 χωρίς ωράριο, με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση.
 Οργανώθηκαν πάνω από 20 απεργίες εκατοντάδες μικρές και μεγαλύτερες μάχες σε τόπους δουλειάς , κλάδους, σχολεία, σχολές.

Το αστικό κράτος ήρθε αντιμέτωπο με τη παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών κόντρα στη πολιτική επιστράτευση.  Το κεφάλαιο και το κράτος του έπαιρνε και παίρνει συνέχεια μέτρα στα πλαίσια της ταξικής πάλης για να αντιμετωπίσει την εργατική τάξη.  Στήθηκαν προβοκάτσιες ακόμα και με νεκρούς για να τρομοκρατηθεί ο Λαός.

Οι Εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν περίμεναν κανέναν ,
έγιναν με τις απεργιακές μάχες ιδιαίτερα του τελευταίου δίχρονου παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη. Το πανό του ΚΚΕ στην ακρόπολη με σύνθημα Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε έδωσε κουράγιο σε εκατομμύρια εργαζόμενους στη γηραιά ήπειρο .

Αποκτήθηκε νέα πείρα για την οργάνωση της ταξικής πάλης.  Συγκεντρώθηκαν δυνάμεις. Τροφοδοτήθηκαν θετικές διεργασίες σε εργατικές λαϊκές συνειδήσεις. Υπάρχει πλούσια σπορά. Θα καρπίσει. Ο αγώνας όμως δεν είναι μια κι έξω, χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Σταθερότητα.

 Είναι θετική εξέλιξη ότι ακυρώνεται σε λαϊκές συνειδήσεις η προσπάθεια να παρουσιάζονται το Πασοκ και η ΝΔ ως κόμματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Να μεγαλώνει ο προβληματισμός για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, για το αστικό πολιτικό σύστημα.

Όμως οι εργατικές οικογένειες, οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να μείνουν εδώ δεν αρκεί ο προβληματισμός και η καταδίκη, ιδιαίτερα την ώρα που εντείνεται πάνω τους η επίθεση, με τις νέες τρομοσυμφωνίες στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τα νέα δάνεια που υποθηκεύουν τη ζωή τους , με τη συνέχεια της αντεργατικής λαίλαπας για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονωπολίων .

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα καλό και ένα κακό ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργια. Ακόμα και οι βουλευτές που παραιτήθηκαν πέρσι για μην ψηφίσουν το μνημόνιο έπαιξαν ρόλο αναχώματος στη ριζοσπαστικοποίηση αλλά και ενίσχυσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι 16 τώρα βουλευτές ήθελαν ενημέρωση λες και ζουν σε άλλο κόσμο.
Η αντεργατική πολιτική, το ξεπέρασμα της κρίσης με το Λαό σκυμμένο εφαρμόζεται με ή χωρίς μνημόνια, με Ζάππεια αλλά και με κοινές συμφωνίες.

Η αναδιαπραγμάτευση στην ΕΕ που προβάλετε και από τη ΝΔ και από τον Συν/Συριζα είναι αποπροσανατολιστικός στόχος για να ξεστρατίσει η αναζήτηση της πραγματικής αλλαγής. Του τι πρέπει να γίνει, τι να αλλάξει.

Να μη προσεγγιστεί δηλαδή η ανάγκη της αλλαγής τάξης στην εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ. Η ανάγκη της εργατικής λαϊκής εξουσίας και οικονομίας για ανάπτυξη που θα σχεδιάζεται προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλέμπορων και τραπεζιτών.

Κανείς δεν πρέπει να εκβιαστεί στο όνομα της χρεοκοπίας της χώρας  έτσι να δεχτεί να τον σφαγιάσουν. Το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα χάσει και αν θα γίνει ελεγχόμενα ή άναρχα δεν πρέπει να νοιάζει τον εργατόκοσμο.
Αυτό που πρέπει να τον νοιάζει είναι ότι καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις και δυνατότητες που μόνο με την δικιά του εξουσία μπορεί να γλιτώσει και να αξιοποιήσει.

 Η πολιτική συναίνεση που επιδιώκουν είναι το προσωπείο για να συναινέσει ο λαός.

Λαϊκός κόσμος, νέοι που οπωσδήποτε θέλουν να λυθούν τα προβλήματά τους και μάλιστα άμεσα διότι βλέπουν και ζουν τη λαϊκή χρεοκοπία που τους επιβάλουν το κεφάλαιο και τα κόμματα του πρέπει να κάνουν πολιτική επιλογή και να δώσουν τη μάχη οργανωμένα εκεί που γεννιέται και αναπαράγεται το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Εκεί που στηρίζεται.

Κι αυτό η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται στις πλατείες.  

Το ξέρουμε ότι δεν λέμε κάτι εύκολο αλλά κι αυτό είναι κριτήριο της εμπιστοσύνης που πρέπει να δείξουν.

Δεν αρκεί σήμερα να φωνάξεις, να εκδηλώσεις γενικά τη δυσαρέσκειά σου, ότι θέλεις να λυθούν τα προβλήματα, ακόμα και να σηκωθείς όπως λένε από καναπέ.
Εάν η αγανάκτηση δεν γίνει οργανωμένη δύναμη πρώτα και κύρια εκεί που εκδηλώνεται η ταξική εκμετάλλευση και  καταπίεση, στους χώρους δουλειάς, αλλά και εκεί που προετοιμάζεται και διδάσκεται η υποταγή, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, μπορεί εύκολά να μετατραπεί σε απογοήτευση.

Καπιταλιστές , διάφορα τσιράκια τους , καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι, ΜΜΕ της πλουτοκρατίας πλήρως καθοδηγούμενα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, τα αστικά κόμματα , οι διάφοροι οπορτουνιστές καλοθελητές του συστήματος του ΣΥριζα και της Ανταρσυα, οι πολιτικές τους νεολαίες και οι παρατάξεις τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ
 εθνικιστές και ανάμεσά τους ορισμένοι αξιωματούχοι κληρικοί είδαν ξάφνου όλοι μαζί το μεσσία της ειρηνικής επανάστασης.
Φόρεσαν το φερετζέ του ακομμάτιστου και ακαθοδήγητου για να ψαρέψουν σε θολά νερά.

Οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα συκοφαντούν και πολεμούν την ταξική πάλη και την οργάνωσή της, που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να πείσουν πως πατριωτισμός είναι να χρεοκοπήσει ο Λαός και να γλιτώσει η πλουτοκρατία, τώρα ρίχνουν και  κροκοδείλια δάκρυα για τα δεινά του Λαού  στηρίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι λαϊκές οικογένειες οι νέοι και οι νέες μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, να υποψιαστούν. Γιατί τις διαμαρτυρίες στις πλατείες τις εκθειάζουν σε αντιπαράθεση με τον οργανωμένο αγώνα; Γιατί αυτοί που έχουν καταδικάσει τη νεολαία σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα και τη θέλουν ανοργάνωτη τη κολακεύουν όταν απλά μουντζώνει τη βουλή;

Ακόμα και να καεί όπως αρέσει σε κάποιους να φωνάζουν τα μέσα παραγωγής , η γη, τα προϊόντα θα συνεχίσουν να ανήκουν όχι σε αυτούς που τα δημιουργούν και τα δουλεύουν αλλά σε μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Είτε με βουλή είτε χωρίς αυτήν στο καθεστώς της δικτακτορίας του κεφαλαίου, είτε με εναλλαγή πασοκ - ΝΔ είτε με οικουμενικές , είτε με νέα κόμματα, με νέο πολιτικό προσωπικό στα πλαίσια του αστικού συστήματος , νόμος θα συνεχίσει να είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη.

Έχει βέβαια και το θετικό στοιχείο η απαξίωση του πολιτικού συστήματος που χρειάζεται όμως να ολοκληρωθεί με την κατανόηση του ταξικού αστικού χαρακτήρα του. Ότι έχει έδρα την καπιταλιστική οικονομία, αυτήν εξυπηρετεί. Αλλιώς θα μείνει μετέωρο και ο αντίπαλος δεν αφήνει τίποτα στο κενό.

 Το υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα θα αντικατασταθεί από τους θεσμούς που θα γεννήσει η επαναστατική πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Με την εργατική λαϊκή εξουσία που θα φέρει την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής οικονομίας.

Τα συνθήματα για τους κλέφτες και τους ψεύτες , αξιοποιούνται  για να θολώσουν την δικαιολογημένη οργή . Για να κρύψουν πίσω από τη παράνομη μίζα τη νόμιμη, πίσω από τη παράνομη κλεψιά τη νόμιμη που είναι και η κύρια και πραγματοποιείται καθημερινά με τον απλήρωτο εργάσιμο χρόνο, με το ότι το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του δεν το πληρώνεται ο εργαζόμενος,  με το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος και από την κρατική πολιτική.

Βέβαια για τους καπιταλιστές είναι δίκιο να καρπώνονται το αποτέλεσμα  της εργασίας των εργατών αφού τους ανήκουν τα μέσα παραγωγής και τους μισθώνουν ,
όπως δίκιο είναι από τη πλευρά των εργατών να θέλουν ότι δουλεύουν. Αυτά τα 2 δίκια πρέπει να συγκρουστούν, για να νικήσει η εργατική τάξη.

Την υπεράσπιση και την επιβολή του κεφαλαιοκράτη δεν την υλοποιούν με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική
ανήθικοι και άτιμοι  πολιτικοί.

Αλλά κατά κύριο λόγω ιδεολόγοι του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γι αυτό και  στα προβλήματα της νεολαίας δεν θα δώσουν λύση τάχαμου νέοι πολιτικοί από τη στιγμή που θα είναι υπερασπιστές  αυτού του συστήματος.

Τα περί αληθινής δημοκρατίας, άμεσης όπως λένε υπερταξικής ουδέτερης και που δεν εδράζεται στους τόπους δουλειάς χωρίς τον καπιταλιστή πάνω από το σβέρκο σου είναι μια παρωδία.

 Μια σειρά συνθήματα για νέο σύνταγμα , επί της ουσίας είναι για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Λέγοντας έξω τα κόμματα επιδιώκουν να μη συναντηθεί η λαϊκή αγανάκτηση με το ΚΚΕ και τη πολιτική πρόταση του, λέγοντας έξω τα συνδικάτα θέλουν να αποτρέψουν το γιγάντωμα του ταξικού εργατικού κινήματος που θα ξεπαστρέψει και τον εργατοπατερισμό.

Λένε να φύγει το μνημόνιο, και; Κατάργηση του μνημονίου για να γυρίσουμε πίσω; σε τι; Όσο την εξουσία θα την έχουν τα μονωπόλια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έρχονται νέα μνημόνια ή νέα Ζάππεια.

Εμπόδια και ανατροπές ενάντια στα βάρβαρα μέτρα μπορούν να υπάρχουν μόνο εάν οι  αγώνες στοχεύουν τις αιτίες και τους υπευθύνους για τα λαϊκά βάσανα. Την πλουτοκρατία τα κόμματά της τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς , με στόχο ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.
Η νέα γενιά μπορεί να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της και να τα κατακτήσει σε έναν τέτοιο αγώνα σε μια τέτοια προοπτική.

Οι πλατείες δεν φοβίζουν το κεφάλαιο, το προβληματίζουν αλλά δεν το φοβίζουν. Δεν είναι όλα τόσο αθώα όπως παρουσιάζονται. Γνωρίζει ότι χωρίς ταξική συνειδητοποίηση και οργάνωση, χωρίς αντίστοιχη προοπτική δεν γίνεται επικίνδυνη η λαϊκή διαμαρτυρία και παρεμβαίνει για να την ελέγξει και να την αξιοποιήσει για τους δικούς του σχεδιασμούς.
Για να εκτονώσει την λαϊκή οργή, να τη φέρει σε αντιπαράθεση με την ταξική οργάνωση , να μεταμφιέσει το πολιτικό σύστημα αλλάζοντας ενδεχόμενα και το πολιτικό προσωπικό του για πιο αποφασιστικό τσάκισμα των εργαζομένων και των νέων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  δεν φοράει φερετζέ. Δεν πλαγιοκοπεί το λαό με δόλο για να υιοθετήσει τα συνθήματά του ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμος να το κάνει.
Μιλάμε καθαρά και ανοικτά παλεύοντας και προτείνοντας τη φιλολαϊκή διέξοδο από τη κρίση, από το σύστημα που την γεννά.

Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή με εργατικό έλεγχο στα πλαίσια της εργατικής εξουσίας, είναι η σύγχρονη απάντηση για τα λαϊκά συμφέροντα.
Είναι η μόνη λύση για να ξεπεραστούν οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, η εκμετάλλευση. Για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία, τη παιδεία, το πολιτισμό, τον αθλητισμό, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Για να απελευθερωθούν οι δυνατότητες του ανθρώπου.

Είναι ψέμα πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Ζούμε σε ένα τόπο με πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, με έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Με ικανότητα για αυτάρκεια και ποιότητα στη διατροφή. Αυτό που εμποδίζει να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για τις δικές τους ανάγκες, είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τη γη.

Γι αυτό πρέπει κάθε επιχείρηση, κάθε χώρος δουλειάς, τα χωράφια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία, οι λαϊκές γειτονιές, οι χώροι κατάρτισης και εκπαίδευσης  να γίνουν κάστρα του ανειρήνευτου αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, στα βάρβαρα μέτρα, με  σκοπό να γίνουν κοινωνική περιουσία.

Καλούμε σε ξεσηκωμό, σε νέα ένταση των δυνάμεων και των προσπαθειών για την όξυνση της ταξικής πάλης. Από αύριο θα οργώσουμε όλους τους χώρους, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στις 15 Ιούνη την άλλη Τετάρτη μέρα Γενικής Απεργίας να κλείσουν τα πάντα, να νεκρώσει η Ελλάδα, να σπάσει ο τσαμπουκάς των αφεντικών, να τσακιστούν οι εκβιασμοί της κυβέρνησης. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι. 

Καλούμε σε στράτευση για να φουντώσει η λαϊκή οργάνωση, αλλάζοντας όπου χρειάζεται τους συσχετισμούς, με τη μαζική μαχητική συμμετοχή.

Δίνοντας μάχες παντού για την υπεράσπιση των ανέργων, των νέων εργατών , των νέων της μαθητείας, των σχολών, της λαϊκής οικογένειας με στόχο τη ριζική ανατροπή.

Σήμερα υπάρχουν πρόσθετες προϋποθέσεις αλλά και παγίδες για τον λαϊκό και νεανικό απεγκλωβισμό από τα αστικά διλλήματα, τις αστικές επιδιώξεις από τα αδιέξοδα του συστήματος.

Γι αυτό  Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεν πληρώνουμε τη κρίση, τα χρέη, τα κέρδη του κεφαλαίου. Για να γίνει η εργατική τάξη με τους  σύμμαχους της, αφέντης στο τόπο της και στη ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: