Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Δήλωση-Απάντηση του μέλους της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υποψήφιου βουλευτή του συνδυασμού ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Άριστου Δαμιανού επί δηλώσεων του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.



Δυστυχώς, την ώρα που μερίδα των πολιτών αποστρέφεται την πολιτική, την ώρα που ο πολιτικός πολιτισμός θυσιάζεται ελέω εκλογών από ορισμένους, ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου επιμένει στην πολιτικής της ατάκας και του μηδενισμού, αντί της πολιτικής των επιχειρημάτων και του δημιουργικού διαλόγου. Και είναι το λιγότερο ατυχές, πολιτειακός αξιωματούχος, πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής, να αποκαλεί το κράτος της ημικατεχόμενης πατρίδας μας «δυνάστη του πολίτη».
Ως ΑΚΕΛ δεν θα ακολουθήσουμε.
Η όψιμη ευαισθησία της ηγεσίας του Συναγερμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους άνεργους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους, πόρρω απέχει από το βίο και την πολιτεία τους κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του τόπου από τη Δεξιά παράταξη. Όταν σε συνθήκες ομαλότατες για την οικονομία οδήγησαν τομείς ολόκληρους σε κλείσιμο και πτώχευση. Ο μεταποιητικός τομέας, οι κλάδοι της ένδυσης και υπόδησης, οι οποίοι ανθούσαν όταν αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση οι του Συναγερμού, έκλεισαν οριστικά  όταν έφευγαν από την εξουσία. Η δε ανεργία διπλασιάστηκε κατά τη δεκαετία που κυβέρνησαν, χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα. Όπως δεν έλαβαν μέτρα με δεδομένη την προοπτική της ελεύθερης ροής Ευρωπαίων πολιτών λόγω ΕΕ, που σήμερα ξεπερνούν τις 100,000. Για τους δε αγρότες, ο κ. Αναστασιάδης τους έλεγε ότι η Ευρώπη «τους διασφαλίζει ένα ετήσιο εισόδημα ασχέτως της θετικής ή αρνητικής πορείας της ετήσιας παραγωγής». Τέτοια έλεγαν στους πολίτες για δέκα ολόκληρα χρόνια.
Σήμερα, η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, αφού διασφάλισε την έξοδο της Κύπρου από την ύφεση στην οποία μας οδήγησε η παγκόσμια κρίση, που προκάλεσαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις οποίες υιοθετεί και προτείνει και για την Κύπρο ο Συναγερμός, προχώρησε σε τομές στην εσωτερική διακυβέρνηση που εξυπηρετούν τον πολίτη και την κοινωνία.
Μια τέτοια τομή είναι και η προσπάθεια να αρθούν τα προνόμια τα οποία απολαμβάνουν κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, αυτή η κυβέρνηση, έχοντας την πλήρη στήριξη του ΑΚΕΛ, θέτει τέρμα σε ένα προκλητικό φαινόμενο, το οποίο ουδείς άλλος τόλμησε μέχρι σήμερα να αγγίξει. Και αντί να μηδενίζει ο κ. Νεοφύτου, θα έπρεπε να χαιρετίζει την προσπάθεια. Και αν έχουν προτάσεις οι του Συναγερμού, ας τις θέσουν εκεί που πρέπει, στη Βουλή. Αντί να κωλυσιεργούν, όπως έπραξαν και στο θέμα του τζόγου αλλά και νωρίτερα στο θέμα της πολεοδομικής ρύθμισης.
Το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση ποτέ δεν έκρυψαν τα χρόνια προβλήματα κάτω από το χαλί. Εμείς τα ξεσκεπάζουμε, τα αντιμετωπίζουμε και τα επιλύουμε. Και ενισχύουμε ταυτόχρονα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την ώρα που στην Ευρώπη αλλά και στις γειτονικές μας χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδας, αποκόπτονται επιδόματα, μειώνονται μισθοί, καταργούνται εργατικά κεκτημένα. Παρά τις δυσκολίες, υπερδιπλασιάσαμε τις συντάξεις. Αντιμετωπίζουμε με μια σειρά από προγράμματα το φλέγον θέμα των ανέργων και δημιουργούμε ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει με τη σειρά της νέες θέσεις απασχόλησης. Ρυθμίσαμε τελεσίδικα το θέμα των αγροτικών χρεών. Διανοίξαμε νέους ορίζοντες με τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής.
Έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα. Με έργα και επιχειρήματα θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις σε όλους όσοι αποδεδειγμένα είναι ταγμένοι να υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: