Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, του ...χρόνου (δηλαδή το 2012) τέτοια μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ελληνική σημαία ανά χείρας, θα μας δείχνει το τέλος του σκοτεινού τούνελ.

Κοροϊδεύουν το λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, του ...χρόνου (δηλαδή το 2012) τέτοια μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ελληνική σημαία ανά χείρας, θα μας δείχνει το τέλος του σκοτεινού τούνελ.Το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος, το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη και μετά πήγε στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει για το Συμβούλιο Κορυφής, όπου θα φροντίσει να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε.
Γιατί, δηλαδή, να τον αμφισβητήσουμε; Επεσε ποτέ έξω στους υπολογισμούς του; Μήπως υποσχέθηκε ποτέ πράγματα που δεν έγιναν; Μήπως κορόιδεψε κανέναν; Μήπως παρουσίασε το μαύρο ως άσπρο;
Φυσικά, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Το τι εννοεί ο Γ. Παπανδρέου με τη λέξη «ανάπτυξη». Πάντως, σίγουρα, όχι κάτι που να αφορά τους μισθούς, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ακρίβεια και την ανεργία.
Αυτά θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αφού ως γνωστόν και με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ οι εργαζόμενοι έχουν καταντήσει το βαρίδι των οικονομιών. Πληρώνονται πολλά, δουλεύουν λίγο, θέλουν 8ωρα και ελεύθερο χρόνο.
Ενίοτε (άκουσον, άκουσον) ζητάνε και ...αυξήσεις ή καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αν είναι δυνατόν. Σε συνθήκες έντονου, παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού να λένε τέτοια πράγματα.
Ποιοι θα αναπτυχθούν το 2012; Μα, αυτοί που ...αναπτύσσονται πάντα. Συμπεριλαμβανομένου και του 2011 κι ας θεωρείται έτος κρίσης.
Μήπως ακούσατε εσείς αυτούς τους «δύσκολους για την πατρίδα καιρούς» να επιβλήθηκαν τίποτε φόροι στους τραπεζίτες ή τους εφοπλιστές; Μια χαρά είναι τα έσοδά τους και τα κέρδη των μετόχων, σας βεβαιώνουμε.
Αν δεν ήταν, θα μας είχαν ...αποχαιρετήσει από καιρό. Αλλωστε, έχουν να «την βγάλουν», ας είναι καλά η Ελβετία και οι τράπεζές της.
Τουναντίον, οι φοροαπαλλαγές τους μεγαλώνουν την «τρύπα» των εσόδων που ταλαιπωρούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Αυτή ντε, που καλύπτει από τη φορολογία των μισθωτών και των μικρομεσαίων...

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: