Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χάνεται η μάχη στο Σύνταγμα.Δυστυχώς οι Έλληνες δεν είναι Αιγύπτιοι ή Τυνήσιοι.Παραμένουν λίγες εκατοντάδες πολιτών απέναντι από την βουλή.


Τελικά ο μικρός όγκος των διαδηλωτών (1.000-2.000) που παραμένει στο Σύνταγμα, δεν δημιουργεί τις συνθήκες για να περικυκλωθεί η βουλή.Η νεολαία προτίμησε να σκύψει το κεφάλι και να γυρίσει στους καναπέδες της.Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο στην επαναστατικότητα των Αιγυπτίων ή των Τυνήσιων.
Οι μεγάλες διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ ,της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα εξαφανιστούν αύριο από καθεστωτικά ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα είναι να πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΛΑ.Ο.Σ.

Κρίμα , η ευκαιρία χάθηκε, η ανοχή του λαού στο καθεστώς του ΓΑΠ συνεχίζεται.

Tέλος να σημειώσουμε ότι έχουν γίνει 3 συλλήψεις και πολλές προσαγωγές από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Red Star

3 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελληνική Νεολαία προτίμησε τους καναπέδες. Όμως τέτοια καλέσματα απαιτούν πολιτική πρωτοβουλία σε μεγάλο επίπεδο. Και τέτοια δεν υπήρξε...! το ΠΑΜΕ προτίμησε τη δική του βόλτα, ο λοιπός κόσμος πάλαιψε αλλά χτυπήθηκε ανηλεώς με πολλούς τρόπους. Οπότε ;;;

Red Star είπε...

Να ξεκαθαρίσω δεν λέω πως δεν ήταν μεγάλες οι πορείες δεδομένης της κυβερνητικής προπαγάνδας ,που αποδίδει καλά.Οι προσδοκίες μου όμως ήταν μεγαλύτερες για τις 23 Φεβρουαρίου.Νόμιζα πως θα δούμε κάτι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από τον Μάη.Πιστεύω ότι αρκετοί συμπολίτες μας και νεολαίοι αν και είναι απογοητευμένοι και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, δεν βγήκαν στους δρόμους.Δεν μπορούν μάλλον να κατανοήσουν ότι το το δύσκολο σήμερα θα το διαδεχτεί ένα αβάσταχτο αύριο.Ίσως πρέπει να φτάσουμε στο "Αμήν" όπως και οι Άραβες για τον ξεσηκωμό.Για το ΠΑΜΕ τα έχω σχολιάσει πολλές φορές.Προστατεύει τους διαδηλωτές του από τις τακτικές των ΜΑΤ και προφανώς πιστεύει ότι δεν οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια για μάχη.Θα μπορούσαν όμως διαδηλωτές που αντέχουν τις πραγματικές δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι αστυνομικοί μετά την βόλτα να γυρίσουν στο Σύνταγμα.Δυστυχώς και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν παρόμοιες τακτικές.

Giannis Pit. είπε...

Μακάρι να έχω άδικο....! Το ΚΚΕ δεν θέλει όχι απλά να έρθει σε άμεση σύγκρουση με τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση, το σέβομαι αυτό ως ένα βαθμό, αλλά δεν θέλει μήτε ένα κλικ να ανεβάσει τους τόνους έστω στο παραμικρό. Και ενώ έχει την ποιότητα να το κάνει το αποφεύγει εδώ και χρόνια σαν ο διάολος το λιβάνι. Αντίθετα αναλώνεται συνέχεια σε μια άνευ προηγουμένου προβοκατορολογία. Τι να πω