Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε- Οι μεθοδεύσεις ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό συνεταιρισμό στρέφονται κατά του κυπριακού λαού, κατά των λαών



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό και κυπριακό λαό τη στάση των κυπριακών κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό κατασκεύασμα του λεγόμενου «Συνεταιρισμού για την ειρήνη».
Είναι άξιας θαυμασμού η υποκρισία να επικαλούνται ορισμένοι στην Κύπρο ως επιχείρημα για την ένταξη στο «Συνεταιρισμό» την διασφάλιση της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου και της επίλυσης του Κυπριακού. Επί της ουσίας εδώ ισχύει πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν θα έπρεπε να μιλάνε για σχοινί».
Το τι σημαίνει για τους ιμπεριαλιστές η «ειρήνη» το βλέπουμε καθημερινά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Το τι σημαίνει γι' αυτούς διεθνές δίκαιο το είδαμε πρόσφατα στο Κόσοβο και καθημερινά κι επί δεκαετίες στην Παλαιστίνη.

Η ένταξη της Κύπρου στο νατοϊκό «Συνεταιρισμό» όχι μόνον δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, όπως ορισμένοι ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά θα αποτελέσει μια ακόμη «τροχοπέδη» για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Επιπλέον είναι απαράδεκτο οι πολιτικές ηγεσίες του συνόλου των κυπριακών κομμάτων, με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, να έχουν τόσο «κοντή μνήμη» για το ρόλο του ΝΑΤΟ στην Κυπριακή τραγωδία, και να προσπαθούν να βρουν προσχήματα για να σπρώξουν την Κύπρο στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς του νατοϊκού «συνεταιρισμού». Για το ΚΚΕ οι προτάσεις για την ένταξη της Κύπρου στο νατοϊκό «συνεταιρισμό» αποτελούν casus belli.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΑΚΕΛ και στις φιλειρηνικές κι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Κύπρου, που αγωνίζονται για να μην περάσουν τα σχέδια ενσωμάτωσης της χώρας τους στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, όπου ρόλο «προθάλαμου» παίζει ο λεγόμενος «συνεταιρισμός για την ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: