Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ;



ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ: «Το ποτήρι ξεχείλισε. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από την εποχή του μνημονίου, ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και η πολιτική βράζει στο παρασκήνιο. Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Η ατμόσφαιρα είναι ιονισμένη και αρκεί ένα γεγονός να τινάξει τα πάντα στον αέρα» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: «Σήμερα η φθορά της κυβέρνησης αποτελεί αντικειμενικό γεγονός, προκύπτει εκ των πραγμάτων και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το διαπιστώσεις. Και, μάλιστα, η φθορά αυτή διαρκώς επιταχύνεται σε μια εξαιρετικά επιβαρημένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, η οποία τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου.
Η πίεση της αντιπολίτευσης είναι απλώς το λάδι στη φωτιά. Αλλά όταν ρίχνεις λάδι στη φωτιά, οφείλεις να προσέχεις και το λάδι και τη φωτιά. Διότι λίγο να σου ξεφύγει μπορεί να πυρποληθεί όλο το σπίτι - κι εσύ μαζί!» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ: «Το ΚΚΕ τον Ιούλιο του 2010 λάμβανε 10% (εκτίμηση εκλογικής επιρροής) στην έρευνα της Public Issue, ενώ την Κυριακή λάμβανε 10,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα λάμβανε 6% τον Ιούλιο και μόλις 4,5% την Κυριακή (...) τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι η Αριστερά δεν πείθει (...) εάν για οποιονδήποτε λόγο ανακύψει θέμα εκλογών από τα κόμματα που βρίσκονται αριστερά του ΠΑΣΟΚ, το πιθανό σενάριο είναι μόνο ένα από αυτά να κατακτήσει διψήφιο ποσοστό. Το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ να ασθμαίνει να ξεπεράσει το ποσοστό του 4,6% και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη να παραμένει ένα ερώτημα» (ο Θ. Τσάτσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: «Ξέρουν ότι η εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, σε συνδυασμό με την αδυναμία τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου, πυροδοτεί νέες μορφές λαϊκής πρωτοβουλίας. Δημιουργούνται έτσι ισχυρές προϋποθέσεις μαζικής χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Αυτό είναι το καρφί που φοβούνται μην μπει βαθύτερα στο μάτι τους. Στη γιγάντωση της μαζικής, συλλογικά οργανωμένης ανυπακοής, που θα φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, πρέπει να στοχεύσει ο λαός, δυναμώνοντας κι άλλο το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: