Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για το σχέδιο δημιουργίας φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου των μεταναστών


Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδιασμού δημιουργίας φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων, που προσπαθεί με μέτρα καταστολής να καταστήσει  την Ελλάδα προπύργιο της  Ευρώπης-φρούριο, όπως επιτάσσουν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Στην πράξη, ενισχύονται τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων που αυξάνουν τις τιμές διαπεραίωσης των μεταναστών και συμβάλλουν έμμεσα αλλά σαφώς στην εξαθλίωσή τους.
Οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν να ανακοπούν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ούτε με την καταστολή, ούτε με φράκτες στα σύνορα. Απαιτείται μια ριζικά διαφορετική πολιτική υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε συνδυασμό με μια διεθνή πολιτική έμπρακτων μέτρων ενθάρρυνσης της παραμονής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Θα αντισταθούμε σε μια τέτοια πολιτική σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τμήμα Δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: