Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις ασφαλιστικές αλλαγές το 2011

Σχετικά με τις ασφαλιστικές αλλαγές το 2011, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, σε υλοποίηση του ασφαλιστικού νόμου που ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρει ως  «μποναμά» για το 2011 στους ασφαλισμένους λιγότερη κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, συρρίκνωση της κατώτερης σύνταξης, δραστική μείωση όλων των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμα λιγότερα ασφαλιστικά δικαιώματα για τους νέους και τις γυναίκες, αυστηρή τιμωρία της μητρότητας και μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ανταποδοτική, δηλαδή σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση.
Επίσης η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου από κοινού με την τρόικα ετοιμάζουν για τους ασφαλισμένους ως «δώρο Πάσχα», αντί του πραγματικού δώρου που κατάργησαν, νέο νόμο για το ασφαλιστικό, για μετατροπή των συντάξεων σε απλά φιλοδωρήματα και εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων.
Ο Συνασπισμός καλεί τους εργαζόμενους να ανταποδώσουν τους «μποναμάδες» και τα «δώρα» καταστροφής των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, που τους προσφέρουν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και η τρόικα με μαζικούς, μαχητικούς και ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή των κατεδαφιστικών πολιτικών τους και της ίδιας της κυβέρνησης και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοδευτική σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: