Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ & ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Παιδικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά και τα νέα ζευγάρια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο χρόνος τελειώνει με μια πάρα πολύ ωραία έκπληξη της ΚΝΕ, που πραγματικά μας συγκίνησε και εμάς στο Κόμμα. Με το θαυμάσιο αυτό φεστιβάλ η ΚΝΕ κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να δείξει τη σημασία του δημιουργικού χρόνου για τα παιδιά, τη σημασία της επαφής τους με τον πολιτισμό, τη μουσική και το βιβλίο.

Πάνω απ’ όλα, ως Κόμμα και ως ΚΝΕ, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι για το γεγονός ότι τα νέα ζευγάρια θα είναι το ακόμα μεγαλύτερο θύμα της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής, όπου μέσα από πραγματικά απίστευτα δύσκολες συνθήκες πρέπει να συνδυάσουν και τα δυο: Την επιβίωση με την προσπάθεια τα παιδιά τους να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο και να χαμογελάνε καθημερινά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διοργάνωση του πρώτου παιδικού φεστιβάλ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης απάντησε:

«Μία μητέρα χθες το περιέγραψε ότι θα θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν στην θαλπωρή μιας μεγάλης αγκαλιάς συναγωνιστών. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε.
Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, άγχος, ανασφάλεια για το αύριο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει και ο φόβος στους νέους ανθρώπους, που έχουν μικρά παιδιά, για τη σύγκρουση, για τη ρήξη με αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τον τόνο της αισιοδοξίας, της μαχητικής, επαναστατικής αισιοδοξίας, ότι με την πάλη του ο λαός μπορεί να βγάλει αστείρευτες δυνάμεις και αυτή είναι η μόνη διέξοδος για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά μας πραγματικά σε έναν καλύτερο κόσμο και αυτή είναι η ευχή που δίνουμε για το 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια: