Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

KNE :Εκδηλώσεις - διδάγματα για την επαναστατική πάλη.


 Αύριο ο ιστορικός περίπατος για το Δεκέμβρη του 1944
  • Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης
Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει η ΚΝΕ αυτήν την περίοδο σε διάφορες περιοχές, αφιερωμένες κυρίως στο Δεκέμβρη του 1944 και στην επικαιρότητα του σοσιαλισμού.
Εκδήλωση με θέμα «Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Συμπεράσματα και διδάγματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τις ανατροπές», διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει οΘοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τις αμέσως επόμενες μέρες έχει ως εξής:
Αύριο Κυριακή
  • Ιστορικός περίπατος για μαθητές γυμνασίων, αφιερωμένος στη μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη του 1944, με εκκίνηση στις 10.30 π.μ. στην έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει περίπατος στου Μακρυγιάννη και επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Η ΚΝΕ προτείνει την εξής βιβλιογραφία:«Οδός Αβύσσου αριθμός 0» Μενέλαος Λουντέμης, «Ο αλύγιστος» Κ. Κοτζιάς, «Στάχτες και φοίνικες» Θ. Κορνάρος, «Η εντολή» Διδώ Σωτηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 694.2693.007, 6970.979.631.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για το Δεκέμβρη του '44, στις 7 μ.μ., στο ΕΠΑΛ Πετρούπολης(Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη). Ομιλητής Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για το ίδιο θέμα, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνει ανάλογη εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο στην Πάτρα. Ομιλητής Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα», στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον», στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΑΘΕ 10). Ομιλητής Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Ομιλητής Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: