Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η οικονομική κρίση, η οποία έχει φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσε να μην εμφανίζεται και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Αυτές οι μέρες έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς. Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας ακροβατούν μεταξύ φτώχειας και ανέχειας, περισσότερη προσπάθεια κάνουν για να επιβιώσουν και το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων. Η αλληλεγγύη μεταξύ των συμπολιτών έχει πλέον αναδειχθεί ως ο βασικός πυλώνας ώστε όλοι να ξεφύγουν λίγο από τα καθημερινά τους προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται διάφορες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία, οι οποίοι βρίσκονται στον δεύτερο μήνα της απεργίας τους, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στην ανοιχτή αγορά της Κυψέλης, γλέντι αλληλεγγύης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στους απεργούς για τη στήριξη του αγώνα τους.

Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αναγνωρίζοντας τη ζοφερή πραγματικότητα της ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, συγκεντρώνουν τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες, τα φτωχά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους μετανάστες και τους αστέγους της Αθήνας. Οι κυριότερες ανάγκες εντοπίζονται σε ρύζι και μακαρόνια, όσπρια, λάδι, παιδικές τροφές. Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνει σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα στο καφέ του "radiobubble" (Ιπποκράτους 146).

Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιείται στην Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη από το Σάββατο 17 έως και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Θα υπάρχουν πολλά και χρηστικά δώρα για όλους, όπως μεταχειρισμένα ρούχα, βιβλία και πολλά άλλα.

Πολλοί εμπορικοί σύλογοι σε όλη την Ελλάδα, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές οικογένειες, θέτουν ως πρωταρχικό στόχο τους να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς βασικά αγαθά τις μέρες των Χριστουγέννων. Γι' αυτόν τον λόγο συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, καθώς επίσης ρούχων (κυρίως παιδικών) και παπουτσιών ώστε να δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Σε συνεργασία με φορείς της πόλης και με επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενόψει τον εορταστικών εορτών, ο δήμος προχωρά σε κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από στήριξη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται συλλογή ειδών ρουχισμού από εμπορικά καταστήματα με σκοπό να διανεμηθούν σε άπορους πολίτες.

Παράλληλα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη φοιτητική λέσχη, την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, θα διοργανωθεί γεύμα για περίπου χίλιους άπορους πολίτες.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι, η κοινότητα Αφγανών Προσφύγων Samaria διοργανώνουν εκδήλωση για την υποστήριξη των παιδιών και των μητέρων τους στο καφέ "Φαεινόν" στα Εξάρχεια. Εκεί ο κόσμος μπορεί να πληροφορηθεί περισσότερα για τη ζωή των προσφύγων, να μάθει πώς μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις του Δικτύου, να μιλήσει με τους δασκάλους ελληνικών, να ανταλλάξει ιδέες για κοινές πρωτοβουλίες.

Πηγή :www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: