Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

''Δεν αρκεί η συνεργασία μόνο σε αντιμνημονιακή βάση''Συνέντευξη του Αλ.Αλαβάνου στο ΄΄Κόκκινο''

382315alabanos

Την εκτίμηση πως η συνεργασία αριστερών και ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο σε αντιμνημονιακή βάση εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή  του στο ρ/σ ''Στο Κόκκινο'' ο Αλέκος Αλαβάνος.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Αλαβάνος  τόνισε πως,σύμφωνα με την οπτική  του ΜΑΑ και του ίδιου προσωπικά, δεν αρκεί απλώς η συνεργασία με βάση την αντιμνημονιακή κατεύθυνση ,αφού μέχρι πρότινος και η ΝΔ ''συγκσταλεγόταν'' σε αυτές τις δυνάμεις.Τόνισε παράλληλα πως χρειάζεται η συνενόηση, η συνάντηση σε ενα τραπέζι των αριστερών δυνάμεων, και ειναι υπερ τέτoιων πρωτοβουλιών.

Διευκρίνησε ωστόσο,οτι η προσπάθεια αυτη πρέπει να γίνει πάνω σε αρχές, σε ένα πρόγραμμα .Θα πρέπει να απαντηθούν ,οπως ανέφερε ,ερωτήματα οπως μέσα στο ευρώ η όχι και γιατί,εθνικοποίηση τραπεζών η όχι, σχεδιασμός για τν οικονομική ανασυγκρότηση ή όχι, κοκ.

Για το θέμα της συμμετοχής του Μετώπου Αλληλεγγύης  και Ανατροπής και του ίδιου στις εκλογές ξεκαθάρισε πως, αν δεν υπάρξει πλατιά συνεργασία ,με αρχές και πρόγραμμα που δεν θα περιορίζεται στο ''αντιμνημονιακό'' πλαίσιο, δεν βλέπει τέτoια συμμετοχή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη  ΕΔΩ  με τη σημείωση πως ο τίτλος στην ιστοσελίδα του ''Κόκκινου'' δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό της,οπως άλλωστε θα διαπιστώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: