Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ :«Στόλισαν» χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χαράτσια.



Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χαράτσια της ΔΕΗ στόλισαν χτες το πρωί, στον πεζόδρομο απέναντι από τον ηλεκτρικό του Αμαρουσίου, μέλη του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών(μέλος ΟΓΕ) και των Επιτροπών Αγώνα της περιοχής, με σκοπό να ενημερώσουν το λαό της περιοχής για τους πρακτικούς τρόπους άρνησης πληρωμής των χαρατσιών μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα.

Η συμβολική αυτή κίνηση βρήκε τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, που σταματούσαν για να ενημερωθούν για το πώς πρακτικά θα πληρώσουν για το ρεύμα και όχι το χαράτσι, αλλά και για το πώς θα οργανωθούν στις γειτονιές ώστε κανένας εργολάβος, κανένα συνεργείο να μη διακόψει το ρεύμα από τα σπίτια των εργαζομένων.
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή του Αμαρουσίου έχουν ιδρυθεί 12 Επιτροπές Αγώνα, σχεδόν δηλαδή σε κάθε γειτονιά της πόλης, που δραστηριοποιούνται για τα χαράτσια αλλά και για τον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία, μιας και το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αρκετά τέτοια κρούσματα.
Οπως τονίζει στον «Ρ» η Μαρία Καρλατήρα, πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Μαρούσι, «καλούμε τους εργαζόμενους να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος και με αποφασιστικότητα να στήσουν ανθρώπινα τείχη μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα. Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών το προηγούμενο διάστημα στήθηκαν οι Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν να δρουν στις γειτονιές, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς κυβέρνησης - πλουτοκρατίας».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: