Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μ-Λ ΚΚΕ: Kάτω από τις προσταγές των ιμπεριαλιστών τα κόμματα της ολιγαρχίας συνασπίστηκαν σε κυβέρνηση για να αλυσοδέσουν το λαό και να ξεπουλήσουν την χώρα.



Ντυμένη με το μανδύα της «εθνικής σωτηρίας», η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, συνασπισμένη έκφραση του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, θα κινηθεί σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, διαθέτοντας τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων και των ξένων αφεντικών τους.
Από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ με τη διακριτική συμφωνία των κομμάτων του Κουβέλη και της Μπακογιάννη έκαναν πράξη την επιθυμία της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ολιγαρχίας.

Η κυβέρνηση αυτή, η οποία αποτελεί προϊόν συμβιβασμού τόσο των εκπροσώπων του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας, όσο -κυρίως- των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ, καλείται να εκτελέσει κατά γράμμα τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την υλοποίηση της υποδουλωτικής συμφωνίας και των βάρβαρων μέτρων που απορρέουν απ' αυτήν


Μπροστά στα μάτια του λαού αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος, αντιδραστικός ρόλος που διαδραματίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πάνω στη χώρα, καθώς και ο ρόλος των ντόπιων υποτακτικών τους.



Μπροστά στην ανοιχτή πολιτική κρίση που ξέσπασε, σαν αποτέλεσμα της παλλαϊκής κατακραυγής και των λαϊκών αντιστάσεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, το αίτημα και η προσφυγή στις εκλογές, που έτσι κι αλλιώς εξαγγέλθηκαν από τις κυρίαρχες δυνάμεις, έρχεται να ανακόψει και να εκτονώσει την άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού και να τον εκτρέψει από το στίβο του μαζικού αγώνα στις κάλπες.

Μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται, το πραγματικό ζήτημα δεν είναι να διαλέξουμε, μέσα από τις εκλογές, ποιο από τα δυο κυρίαρχα κόμματα ή συνδυασμός κομμάτων θα κυβερνά αύριο για λογαριασμό της τρόικας και της ντόπιας πλουτοκρατίας, αλυσοδένοντας το λαό και ξεπουλώντας τη χώρα.
Τώρα το πραγματικό πρόβλημα για το λαό και την Αριστερά είναι πώς θα οργανώσουν τον αγώνα τους για να αποκρουστούν οι αχαλίνωτοι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα που από κοινού βάζουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι λακέδες τους, για να μην περάσει η υποδουλωτική συμφωνία και τα εξοντωτικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Τώρα που το καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοδουλείας περνά μια βαθιά κρίση και τα κόμματα της άρχουσας τάξης, χαλκεύουν νέα δεσμά καταδικάζοντας το λαό σε αργό θάνατο, τώρα που συντελείται μια πλατιά αφύπνιση των λαϊκών μαζών και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν στο στίβο του εργατικού και λαϊκού αγώνα, το πραγματικό ζήτημα που προβάλλει δεν είναι να προσανατολιστεί ο λαός και η Αριστερά στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, αλλά να προσανατολιστούν σταθερά στο δρόμο του παλλαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο ολιγαρχίας, ΕΕ και ΔΝΤ, ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤO, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
O ασίγαστος λαϊκός αγώνας να κατευθυνθεί ενάντια στο νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα και την πολιτική του, για να μην περάσουν η υποδουλωτική συμφωνία και τα βάρβαρα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: