Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα-Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση.


Tούτη την ώρα το ΚΚΕ θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα: Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο ελληνικός λαός. Με συγκεντρώσεις, με ό,τι παρέμβαση μπορεί να κάνει, διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: Οτι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα. Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η βουλή, αν θέλετε με την κρίση έτσι όπως έχει εκδηλωθεί και ανεξάρτητα από την αιτία για την οποία εκδηλώθηκε, δεν έχει το δικαίωμα να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση.

Το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την 6ηδόση δεν στέκει καθόλου, διότι: Από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε 2 - 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί. Με το φαύλο κύκλο: Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και πάλι με κεράσακι την 7η, την 8η, την 9ηκαι τη 10ηδόση. Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται. Το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί.
Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Τούτη την ώρα που ακούμε ότι όλα τα κόμματα έχουμε ευθύνη, απαντάμε σε ένα ζήτημα: Την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό -που δυστυχώς δεν τους έχει αποδοθεί όσο πρέπει- τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, τα κόμματα εκείνα που υποσχέθηκαν στο λαό ότι αυτή η λυκοσυμμαχία, η ΕΕ μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών. Σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες. Αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει. Να διαμορφώσουν μια Ευρώπη της ανεργίας και της φτώχειας, που θα φέρνει όμως πολλά κέρδη στον ανταγωνισμό με τα υπερατλαντικά, με τα κινέζικα, με τα ρωσικά, με τα ινδικά κεφάλαια και εν πάση περιπτώσει γενικότερα με τα κεφάλαια εκτός Ευρώπης.
Εκλογές εδώ και τώρα, με υπηρεσιακή κυβέρνηση . Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί, ανεξάρτητα αν την προβλέπει ο νόμος, είναι μία κυβέρνηση παράνομη κυριολεκτικά. Με την εξής έννοια, ότι θα φέρει για ψήφιση στη βουλή και δυστυχώς η βουλή θα τη ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: