Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας σχετικά με την ποινική δίωξη του Προέδρου του Άλγκιρντας Παλέτσκις.


Αγαπητοί σύντροφοι,



         Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη πρόθεση των αρχών της Λιθουανίας να επιβάλλουν ποινή φυλάκισης ενός έτους, με διετή αναστολή, στον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου Λιθουανίας, σύντροφο Άλγκιρντας Παλέτσκις επειδή αυτός αμφισβήτησε δημόσια την επίσημη εκδοχή των γεγονότων της αντισοβιετικής προβοκάτσιας του Γενάρη του 1991 στο Βίλνιους.

                 Επιπλέον, είναι φανερό πως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Α. Παλέτσκις, την οποία επίσης πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη της 4ης Νοέμβρη στρέφεται ενάντια στη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΛΜ Λιθουανίας στις εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων,που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9-11 Δεκέμβρη 2011.
          Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις αντιδημοκρατικές - αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις των λιθουανικών αρχών. Θεωρεί πως η δίκη του Α. Παλέτσκις, στη βάση της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας, για τα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού» και της λεγόμενης «σοβιετικής κατοχής», δείχνει το ταξικό μίσος των αστών απέναντι σε κάθε ριζοσπαστική φωνή, σε κάθε δύναμη που αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα κι αγωνίζεται για τη μοναδική εναλλακτική διέξοδο για τους εργαζόμενους: το σοσιαλισμό.
          Οι αρχές της Λιθουανίας, που με την πρακτική τους έχουν μετατρέψει σε «αγωνιστές της δημοκρατίας κι ελευθερίας» όλα τα αποβράσματα που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πολέμησαν με κάθε εγκληματικό μέσο τη σοβιετική εξουσία, επιδιώκουν τώρα να καταστείλουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί την γιγαντιαία επιχείρηση διαστρέβλωση της Ιστορίας, που διεξάγεται και με τις πλάτες της ΕΕ.
          Το ΚΚΕ εκφράζει την θερμή αλληλεγγύη του με τον σ. Α. Παλέτσκις και το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο της Λιθουανίας.
          Σύντροφοι, οι κομμουνιστές της Ελλάδας παρακολουθούμε τους αγώνεςσας
σε δύσκολες αντικομμουνιστικές συνθήκες και σας διαβεβαιώνουμε πως το ποτάμι των κοινωνικών σοσιαλιστικών επαναστάσεων που άνοιξε η Οκτωβριανή Επανάσταση, της οποίας σήμερα τιμούμε την 94η επέτειο, δεν γυρίζει πίσω!

7/11/2011

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: