Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μαχητική συγκέντρωση της ΚΝΕ στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ.Αλέκα Παπαρήγα:...άρχισαν ήδη τα σενάρια για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο....




Τη βεβαιότητα του ΚΚΕ ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους, ούτε και την πιθανότατη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε (σ.σ.χτες) στο κατάμεστο από μέλη και φίλους της ΚΝΕ γήπεδο του Σπόρτιγκ, εξαγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την εκλογική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου «να μην πάρει ούτε ανάσα».
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για να υπογραμμίσει ότι από τον περασμένο Ιούνιο σχεδιάζονταν η αλλαγή πρωθυπουργού και τότε, σύμφωνα με την γραμματέα του ΚΚΕ, η αλλαγή αποσοβήθηκε και με παρέμβαση των Αμερικανών.
Ο σχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, είπε η κ. Παπαρήγα, απέδειξε ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν και να πείθουν το λαό και εκτίμησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο άρχισαν ήδη τα σενάρια για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο.
Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την σφοδρή επίθεση κατά του ΛΑΟΣ και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι «η ακροδεξιά βγαίνει από τους κόλπους των αστικών δυνάμεων».
Θέση του ΚΚΕ, όπως αναπτύχθηκε από την κ. Παπαρήγα, είναι ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι συνέπεια της δράσης των «Αγανακτισμένων», ούτε αυτών που μουντζώνουν, ούτε φυσικά των κουκουλοφόρων. Το στοιχείο που καθόρισε τις εξελίξεις, σύμφωνα με τη γραμματέα του ΚΚΕ, είναι οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες στους δρόμους, στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στα διόδια, στους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, στο κίνημα ανυπακοής .
Αυτοί οι αγώνες, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ανάγκη να συνεχιστούν γιατί, πέραν των άλλων το «μαύρο μέτωπο θα φέρει μαύρα μέτρα» είτε επίσημα, είτε κάτω από το τραπέζι, που θα καθορίσουν το μέλλον μας για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Υπό το πρίσμα αυτό, διερωτήθηκε «τί θα λένε σε λίγους μήνες αυτοί που χειροκροτούν σήμερα στην κυβέρνηση».
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και για το μέλλον της ευρωζώνης. καθώς, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί η ευρωζώνη και να υιοθετηθεί παράλληλα το «εθνικό ευρώ» με άλλη ισοτιμία. Γι΄ αυτό, είπε, δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί κανείς από τις εξελίξεις και κάλεσε τη νεολαία και τα μέλη του κόμματος σε εκλογικό και οργανωτική ετοιμότητα, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για μια σκληρή αναμέτρηση.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου «να μην πάρει ούτε ανάσα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, ώστε να πέσει μια ώρα νωρίτερα. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα επαναφέρει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, όλα τα αιτήματα του εργατικού κινήματος του τελευταίου διαστήματος.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας της αφιέρωσε η κ. Παπαρήγα στην αποσαφήνιση της θέσης του ΚΚΕ, έναντι κινήσεων και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλουν την άποψη για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Εξέφρασε την «οριζόντια και κάθετη» διαφωνία του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αντίθετα, οι άλλες προτάσεις, κυρίως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποταγμένη στην κάλπη, είπε χαρακτηριστικά. Και σημείωσε ότι ένα ριζοσπαστικό μέτωπο πρέπει να απαντά στο ερώτημα αν στηρίζει ή αντιπαρατίθεται με την εξουσία των μονοπωλίων για να υπογραμμίσει την πρόταση του ΚΚΕ για την ανατροπή του συστήματος και την εγκαθίδρυση λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας.

Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: