Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για την εκλογή της ΕΔΟΝ στην Προεδρία της ΠΟΔΝ.



Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της στην ΕΔΟΝ για την εκλογή της στην Προεδρία της ΠΟΔΝ (Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών) κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στη Λισσαβώνα.
 
Αδιαμφισβήτητα αποτελεί βαρυσήμαντο γεγονός η εκλογή της ΕΔΟΝ στην Προεδρία μιας ιστορικής Ομοσπονδίας, η οποία πρωτοστάτησε διαχρονικά στους αγώνες της νεολαίας και των λαών του κόσμου για παγκόσμια ειρήνη και κοινωνική πρόοδο. Η ΠΟΔΝ είναι μια οργάνωση η οποία εκπροσωπεί πέραν των 185 Οργανώσεων Νεολαίας και εκατομμύρια νέους ανά τον κόσμο.
 
Η ΠΟΔΝ υπήρξε επίσης διαχρονικός συμπαραστάτης στον αγώνα του Κυπριακού λαού για ανεξαρτησία και επανένωση, ενάντια στην κατοχή και τη διχοτόμηση. Ο ρόλος της ΕΔΟΝ στην Προεδρία έρχεται να λειτουργήσει ενισχυτικά προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μεγιστοποιηθεί η διεθνοποίηση του Κυπριακού και η άντληση διεθνούς αλληλεγγύης.
 
Μέσα στις τρέχουσες συνθήκες της αυξημένης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και της πρωτόγνωρής κρίσης του καπιταλισμού, ο ρόλος της ΠΟΔΝ στους αγώνες των λαών καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός. Η ΕΔΟΝ στην Προεδρία της ΠΟΔΝ και ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συν. Δημήτρης Παλμύρης, τον οποίο επίσης συγχαίρουμε θερμά, καλούνται στα πλαίσια του αναβαθμισμένου ρόλου που αναλαμβάνουν στο διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα νεολαίας, να δώσουν ακόμη περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι μεγάλες προσκλήσεις που τίθενται ενώπιων τους.
 
Σε αυτή τους την προσπάθεια, είναι αυτονόητο ότι θα έχουν όλη τη στήριξη και τη βοήθεια του ΑΚΕΛ.  
 
Εκτιμούμε ότι αυτή η εκλογή δεν ήταν τυχαία αλλά αποτέλεσμα της πλούσιας διαχρονικής δράσης της ΕΔΟΝ σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο η οποία σήμερα έρχεται να αναγνωριστεί με αυτό τον τιμητικό για την Οργάνωση τρόπο. Η τιμή αφορά ασφαλώς πρώτα απ’ όλα την ΕΔΟΝ και το Κίνημα της Αριστεράς στην Κύπρο αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί τιμή και για την ίδια την Κύπρο.
 
Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΕΔΟΝ θα καταφέρει να σταθεί αντάξια στις προσδοκίες των προοδευτικών νεολαιών του κόσμου και θα φέρει επιτυχώς εις πέρας το δύσκολο αλλά συνάμα βαρυσήμαντο ρόλο που αναλαμβάνει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: