Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ :Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.


38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία
Το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
Ολοκληρώνεται σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου
Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
Η ΕΕΔΥΕ έχει ορίσει σημείο συνάντησης, στις 5 μ.μ. στο HONDOS στην Ομόνοια.
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, με το επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», η σημερινή πορεία μπορεί ν' αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό λαϊκό μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Αξια εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης είναι και η ...αρμόδια υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, που αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι, με δήλωσή της, υποστηρίζοντας πως οι εκδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελούν «βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης» από μειοψηφίες!
Σε πλήρη αντίθεση με το μαύρο μέτωπο, και χτες τίμησαν την επέτειο χιλιάδες άνθρωποι, επισκεπτόμενοι το χώρο του Πολυτεχνείου και καταθέτοντας ένα λουλούδι στο μνημείο. Επίσης, συνεχίστηκε, χτες, η κατάθεση στεφανιών από δεκάδες φορείς, το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974, την Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας, την ΕΕΔΥΕ, την ΠΑΣΕΒΕ κ.ά.
Στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφανιών από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την ΠΕΚΑΜ, την ΠΕΣΑΘΕΑ, την ΠΕΣΑΦΕ, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ στο Τορόντο και το Σύνδεσμο Αντιστασιακών Δημοσιογράφων 1941 - 1944. Οι παραπάνω κατέθεσαν στεφάνι και στο μνημείο των αγωνιστών ΕΠΟΝιτών σπουδαστών.
Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμούν παράλληλα οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς: Σε μία ώρα στάση εργασίας προχώρησε χτες και θα την επαναλάβει και σήμερα η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών. Παράλληλα, διοργάνωσε γιορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου. Αντίστοιχα στηΛάρισα η διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος αποφάσισε για σήμερα την κήρυξη μιας ώρας στάσης εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου στο νομό.
Στη Θεσσαλονίκη
Στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που καλεί ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου 1967 -1974, σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο και την πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, καλούν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.
Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να τιμήσουν μαζικά, ταξικά, μαχητικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που δείχνει ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και την Ιστορία, μπορεί να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.
«Σήμερα, που στη χώρα μας ετοιμάζεται να εξαπολυθεί μια ακόμα χειρότερη αντιλαϊκή λαίλαπα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υμνητών της χούντας, του ΛΑ.Ο.Σ., με κουμανταδόρο την Ευρωπαϊκή Ενωση...
Σήμερα είναι η ώρα να οργανωθεί από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα η λαϊκή συμμαχία - μέτωπο ανάσχεσης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων τους», σημειώνει η Γραμματεία.

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφανιών των φορέων και των συνδικάτων της πόλης, στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του ΣΦΕΑ, της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ου ΚΚΕ, της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, του ΣΑΣΘ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, της ΠΟΕΕΠ, δεκάδων εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων.


Πηγή:www.rizospastis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: