Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στηρίζει τον Γ.Παπανδρέου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν

 
Ο Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι «καθοριστικής σημασίας το σύνολο της Ευρώπης να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να στεφθεί από επιτυχία το δημοψήφισμα».
Ο κ. Ρασμούσεν απευθύνει ακόμη έκκληση «να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου».

Σύμφωνα με τον κ. Ρασμούσεν, «είναι δύσκολο για αυτούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των θυσιών που κάνουν οι Έλληνες πολίτες». Ο πρόεδρος του ΕΣΚ ασκεί ακόμη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον οποίο καταλογίζει ότι «εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες της χώρας του».
«Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε θαρραλέες κινήσεις για εθνική ενότητα προς τον κ. Σαμαρά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά να μεταβούν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αυτή η πρόταση, όπως και πολλές άλλες, απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ως ένδειξη ανευθυνότητας», καταλήγει ο κ. Ρασμούσεν στη γραπτή δήλωσή του.

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSCODE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: